• Alles
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Kinderevenement

Nooit meer werken in Zeeuws Museum

woensdag 12 juni 11:00 - 17:00 uur

Janne van Gilst

Vanaf april 2019 presenteert het Zeeuws Museum een tentoonstelling over werk: toen, nu en straks. Neem in het Zeeuws Museum de tijd voor bezinning over werk en vrije tijd.

In drie intieme zalen stelt het Zeeuws Museum zich een wereld voor waarin werken niet meer de belangrijkste structuur vormt waarop ons leven en onze omgeving zijn ingericht. Werk verandert voor iedereen in rap tempo: flex wordt de norm en machines gaan de mens in steeds meer beroepen aanvullen of vervangen. In de toekomst speelt werk voor jong en oud een nieuwe rol. Met een zevental kunstenaars, de museumcollectie en het programma zoekt het museum naar strategieën om met die verandering om te gaan en naar nieuwe verhalen als basis voor onze veranderende identiteit.

Zeeuwse economie

In Zeeland is de veranderende rol van werk goed zichtbaar: de beeldbepalende iconen van boer en visser worden langzaam vervangen door het beeld van zon, zee en strand. Naast de zorgsector is de vrijetijdsindustrie een groeiende sector en zijn samen een belangrijke economische katalysator.

Publieksprogrammering

In een veelzijdig publieksprogramma onderzoekt het Zeeuws Museum met het onderwijs, het bedrijfsleven en beleidsmakers de betekenis van deze veranderingen voor Zeeland.

Het museum is gratis tot en met 18 jaar & voor Museumkaarthouders.

Extra open op Tweede Pinksterdag. Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.


deel deze activiteit

Locatie

Zeeuws Museum
Middelburg
Abdijplein
4331bk


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden