• Alles
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Kinderevenement

Bekijk Soldaat zonder Wapen

vrijdag 22 november 19:30 uur

Op 22 november, om 19.30 uur wordt de ingrijpende documentaire Soldaat zonder Wapen vertoont in verenigingsgebouw de Arne in Arnemuiden. De voorstelling begint om 19.30 uur en wordt georganiseerd door Museum Arnemuiden, Historische Scheepswerf Arnemuiden, Historische Vereniging Arnemuiden en St. Behoud Hoogaars. De intree kost 2 euro.

Slag om de Schelde

De film richt zich op de hulpverleningskant van de oorlog en belicht artsen en verplegers van de Duitsers, geallieerden en zelfs Nederland. Het verhaal speelt zich af tijdens de Slag om de Schelde, een donkere bladzijde in de Zeeuwse geschiedenis. Militair historicus Hans Sakkers duidt het treffend in de film: 'Zeeland is niet bevrijd, maar veroverd'. En dat ervaart de kijker in deze indrukwekkende filmdoc. Zeeuws-Vlaanderen is compleet vernietigd, Walcheren staat onder water, vele soldaten sneuvelen of raken gewond en honderden burgers zijn ontheemd. De film neemt de kijker mee terug naar deze geschiedenis door middel van realistische re-enactment beelden. Luister naar intense persoonlijke verhalen van getuigen die met eigen ogen de vernietigende kracht van de oorlog zagen.

Unieke beelden

Bekijk unieke Zeeuwse filmbeelden van 75 jaar geleden. Luister naar de verhalen van veteranen van deze tijd over hun ervaringen in recente oorlogsgebieden. En bezoek de plaatsen waar het om draaide.


deel deze activiteit

Locatie

De Arne
Arnemuiden
Rademachterstraat 32Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden