• Alles
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Evenement
 • (5)
  Muziek
 • (3)
  Cursus-Workshop

kennismaken met het humanisme

zaterdag 31 oktober 10:00 t/m 12:30 uur

Het Humanistisch Verbond Zeeland organiseert op zaterdagmorgen 31 oktober 2020 een cursus van een halve dag over “kennismaking met het humanisme” in de Zeeuwse Bibliotheek te Middelburg.

In de deelnamekosten zijn consumpties inbegrepen.

De cursus wordt gegeven door Judy Hooymeyer.

Bij de cursus ‘Kennismaken met humanisme’ ontdek je in 2,5 uur de beginselen van het humanisme en wat je ermee kunt in jouw dagelijkse leven nu. De humanistische traditie vormt zich, beweegt mee met de tijd. Welke wijsheden van humanistische inspiratiebronnen als Socrates, Erasmus en René Gude kan jij inzetten bij het maken van keuzes?

Door vragen te stellen en in gesprek gaan met elkaar, onderzoek je wat het humanisme voor jou kan betekenen, en kom je samen tot (nieuwe) antwoorden. Je krijgt inzicht in je eigen, praktische wijsheid en wat jij belangrijk vindt. Zo komt de humanistische traditie tot leven en beoefen je een belangrijk aspect van het humanisme, namelijk de dialoog.

De cursus is in de Zeeuwse bibliotheek aan de Kousteensedijk 7 te Middelburg van 10.00 tot 12.30 uur

Voor deze cursus dient men zich aan te melden via de website van het Humanistisch Verbond. Informatie kunt u ook krijgen bij de heer I. Havenaar (0113- 342307).


deel deze activiteit

Locatie

*Bibliotheek van Zeeland
Middelburg
Kousteensedijk 7
4331JE


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden