• Alles
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop
 • (3)
  Kinderevenement

Combi Training Empowerment

zondag 18 juli 9:30 t/m 11:00 uur

Foto: Miles Hardacre via Pexels

Ondersteun jij iemand die in een kwetsbare situatie zit? Wil je graag meer leren over hoe je iemand helpt om zelf, vanuit zelfvertrouwen en met eigen kracht, iets aan de situatie te veranderen?

In deze combi training Empowerment gaan we met dit onderwerp aan de slag. Combi, want je werkt eerst thuis een korte training door op je computer of telefoon van ongeveer 20 minuten en daarna ga je tijdens een (online) bijeenkomst verder in gesprek, met vrijwilligers van andere organisaties, onder begeleiding van Marijke van Welzijn Middelburg.

In de e-learning “Empowerment”, gemaakt door Humanitas, ga je kijken hoe je iemand weer zelfvertrouwen kunt geven en kracht om iets aan haar of zijn situatie te veranderen. In de training komt aan bod:

- Wat is empowerment?

- Het tandemmodel: als vrijwilliger stuur je niet, je zit achterop en trapt mee, je geeft steun en kracht aan degene die voorop zit

- Regie bij de hulpvrager laten

- Aandacht voor wat goed gaat

Het doornemen van de e-learning duurt ongeveer 20 minuten. Een e-learning doornemen werkt als volgt: je klikt op het linkje en de training start vanzelf op je scherm. Je kunt er op je eigen tempo doorheen bladeren, teksten lezen en filmpjes kijken. Je kunt het op verschillende apparaten bekijken, zoals je telefoon, tablet, iPad of computer.

Verder in gesprek

Tijdens de online bijeenkomst ga je in een klein groepje in gesprek met vrijwilligers van verschillende organisaties over wat je hebt geleerd in de e-learning. Je kunt vragen stellen. En aan de hand van een aantal voorbeelden uit de praktijk ga je samen kijken hoe je kunt ondersteunen bij het versterken van netwerken. De bijeenkomst wordt begeleid door Marijke Strating, begeleider maatjesprojecten en coach/trainer bij Welzijn Middelburg.

Voor: Vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren op Walcheren, er zijn voor de bijeenkomst 2 tot maximaal 6 plaatsen beschikbaar.

Door: Humanitas (e-learning) en Marijke Strating (bijeenkomst)

Kosten: Geen

Data: De e-learning kun je thuis zelf doornemen. De online bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 18 mei van 9.30 tot 11.00 uur. In de ZB als de maatregelen dit tegen die tijd toelaten en anders online, via Zoom. Als je nog niet eerder met Zoom hebt gewerkt, geef dit dan even aan ons door, dan nemen we vooraf even contact met je op om uitleg te geven en even te oefenen.

Aanmelden: Stuur s.v.p. uiterlijk 12 mei een mail aan j.nijssen@welzijnmiddelburg.nl Je ontvangt dan de link naar de e-learning en de link naar de online bijeenkomst.


deel deze activiteit

Locatie

*Bibliotheek van Zeeland
Middelburg
Kousteensedijk 7
4331JE


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden