• Alles
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Lezingen
 • (2)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Sport
 • (2)
  Tentoonstelling
 • (1)
  Evenement
 • (9)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Open dag Stichting Werkend Trekpaard

zaterdag 18 mei 11:00 uur

Op zaterdag 18 mei verzorgt de Stichting het Werkend Trekpaard Zeeland de jaarlijkse open dag in haar onderkomen in de monumentale boerderij op het landgoed Overduin, Dunoweg 8 te Oostkapelle. Iedereen is hartelijk welkom vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur.

OOSTKAPELLE - De boerderij is per auto te bereiken via de achterkant van het landgoed Overduin aan de Koningin Emmaweg, de weg van Vrouwenpolder naar Oostkapelle. Aan die kant kunnen ook auto's geparkeerd worden. Fietsers en voetgangers kunnen ook gebruik maken van de ingang via de Dunoweg.

De Stichting biedt de mogelijkheid haar collectie agrarisch erfgoed te bezichtigen. Deze bestaat uit tal van authentieke voerwagens, koetsen, sjeezen en andere gerijen. Ook kunnen de werktuigen en gereedschappen, die vroeger in het Zeeuwse landleven werden gebruikt, in ogenschouw worden genomen.  

Sinds enkele jaren is vrijwel de gehele collectie gerijen en werktuigen gerestaureerd. Bij gunstig weer zullen de meeste voertuigen en gerijen buiten de schuur worden opgesteld. Evenals onze zelfbinder, zaaimachines, ploegen, eggen en andere werktuigen die tot in de vijftiger jaren, met de trekpaarden ervoor, in het Zeeuwse landleven werden gebruikt. Alle gerijen en werktuigen zijn voorzien van informatieborden met daarop aangegeven waarvoor ze gebruikt werden.

Enkele verenwagens, bespannen met trekpaarden, zullen deze dag ritten rijden voor het vervoer van bezoekers en vooral de kinderen over het landgoed, langs Huis Overduin en door het bos van de manteling.

Verscheidene attracties zijn te bezichtigen. Zo is er een paard met veulen en wordt het invlechten van een paardenstaart gedemonstreerd. Gedurende de gehele dag zullen filmbeelden van in vroeger jaren gehouden demonstraties worden geprojecteerd. 

In de koffiekraam zijn diverse versnaperingen verkrijgbaar. Er is een geringe gelegenheid om PR-attributen te kopen, waaronder de dvd 'De nieuwe menners'. Ook zijn nostalgische boerderijattributen te koop van inboedels van oude boerderijen.

 


deel deze activiteit

Locatie

Overduin
Oostkapelle
Dunoweg 8
4356ek


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden