• Alles
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (2)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (1)
  Kinderevenement

Vlissingen vintage laat de havenstad weer swingen

maandag 10 juni 18:55 uur

Foto: Rik lingier

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni staat Vlissingen, voor het vijfde achtereenvolgende jaar, in het teken van Vlissingen Vintage. De vorige editie van het rock and roll evenement trok 10.000 bezoekers naar de binnenstad.

VLISSINGEN - Ook dit jaar biedt het gratis festival weer drie dagen lang live muziek, oldtimers , kraampjes met vintage kleding en vintage spulletjes, een danswedstrijd, een grote vinyl beurs, kindervermaak en vooral veel plezier. En dit allemaal in de sfeer van de swingende Amerikaanse jaren vijftig. De organisatie is, net als de voorgaande edities, in handen van Rik Lingier en Jolanda Dielemans. Samen met een onmisbaar team van vrijwilligers en enkele lokale ondernemers op de Oude Markt, hebben ze dit jaar na enige opstartproblemen door het verdwijnen van de oude locatie met bijbehorende sponsors met veel enthousiasme een programma met nationale en internationale rock and roll acts in elkaar gezet. In totaal spelen er twintig bands.

De muziek begint al op de eerste dag van het festival. Vrijdagavond staat namelijk in het teken van de zogeheten barcrawl. Dit is het is het enige onderdeel waar een kaartje voor gekocht moet worden, de toegang bedraagt 10 euro. Maar daarvoor kun je dan wel acht verschillende bands in evenveel verschillende horecagelegenheden op en rond het Bellamypark bezoeken. De barcrawl begint om 20.30 uur op en rond het Bellamypark . Op zaterdag is er tussen 13.00 en 00.00 uur gratis livemuziek op de Oude Markt, in The Ballroom en op de Kleine Markt. Daarnaast is er op de Spuistraat en in de Lange Zelke een Vintage Markt en een vinylbeurs en staan er op het Bellamypark blinkende oldtimers geparkeerd. Het festival wordt zondag afgesloten met ook weer gratis live muziek op de oude markt, op die dag tussen 13.00 en 19.00 uur, en een vintagemarkt in de Spuistraat en Lange Zelke. 


deel deze activiteit

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden