Logo de-faam.nl


Foto: pr

Ode aan guitar hero Paco De Lucia

VLISSINGEN - Niemand heeft ooit meer voor flamencomuziek betekend dan Francisco Sanchez Gomez, wereldwijd bekend als Paco de Lucia. De legendarische meestergitarist en flamenco-vernieuwer die vorig jaar overleed. Door zijn carrière heen heeft hij als componist en befaamd gitarist zijn vernieuwende stempel gedrukt op de flamenco scene. Hij wordt niet voor niets in de volksmond de Guitar Hero genoemd. Donderdag 23 februari 2017 is de theatervoorstelling 'EEN HOMMAGE AAN PACO DE LUCIA' te aanschouwen in het CCXL Theater te Vlissingen. Hier brengt een nieuwe lichting gitaristen uit de top van de Belgische flamenco scene een ode aan Paco de Lucia.

Onder de regie van Dick van Harst wordt deze hommage niet louter een gitaarconcert, maar een uiterst gevarieerde, eigenzinnige en uitgebalanceerde voorstelling. Alle elementen van de flamenco komen in de voorstelling aan bod. Niet alleen de muziek maar ook de verschillende fases uit het leven van Paco de Lucia passeren de revue; van het prille, harde zwoegen in Algeciras, over de periode aan de zijde van Camaron de la Isla, zijn internationale doorbraak tot zijn geslaagde missie als vernieuwer van het genre. Dick van Harst benadert met eerbied het repertoire van de grootmeester maar zorgt ook voor vernieuwende accenten.

Sinds Paco de Lucia is de flamenco onmiskenbaar veranderd en een kunstvorm geworden met internationale weerklank en volgelingen. Hoe die evolutie in zijn werk ging, hoe dit een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de Spaanse samenleving en vooral hoe Paco talloze jongeren - waaronder de artiesten in deze voorstelling - heeft geïnspireerd.

Reageer als eerste
Meer berichten