Een scoutingtopper zonder survival skills


<p>Henk de Keijzer ontvangt het waarderingsteken Gouden Vos.</p>

Henk de Keijzer ontvangt het waarderingsteken Gouden Vos.

(Foto:Marielja ten Bruggencate )

Een scoutingtopper zonder survival skills

MIDDELBURG – Tijdens de halfjaarlijkse regioraad van de Zeeuwse scoutinggroepen werd bij Henk de Keijzer (34) aangebeld. De online vergadering werd onderbroken, zodat Henk, voor het zicht van de camera, het waarderingsteken Gouden Vos in ontvangst kon nemen.

Henk de Keijzer begon als 7-jarige jongen bij de M.A. de Ruijtergroep 1 in Vlissingen. Als welp groeide hij door naar de scouts en op 18-jarige leeftijd stapte hij over naar de Berdenis van Berlekomgroep in Middelburg. “Bij scouting heb ik me kunnen ontwikkelen. Ik heb leren samenwerken en anderen leren helpen. Doen wat je leuk vindt en goed kunt, motiveert om je grenzen te verleggen en dat heb ik gedaan.” 

Tokkelbaan

Henk de Keijzer is niet het type scout die je in bomen zult zien klimmen of langs een tokkelbaan naar beneden zult zien roetsjen. Henk is een man die graag achter de schermen zijn bijdrage levert, letterlijk achter de schermen, want Henk de Keijer is website beheerder van zowel Scouting Regio Zeeland, de Admiraliteit Zeeuwse Stromen als Scouting Lutemgroep Middelburg. 

Betrouwbbaar

Als bestuurslid van Scouting Regio Zeeland heeft hij de taak op zich genomen om het digitale platform in te richten en te onderhouden, hetzelfde doet hij bij de Admiraliteit en de waterscoutinggroep de Lutem. “Henk staat altijd voor iedereen klaar en dat maakt hem een fijne en betrouwbare man om mee samen te werken,” zegt Regio voorzitter Mark Rosel. Als scout hoef je niet te kunnen survivallen om van onschatbare waarde te zijn. “Bij scouting kan iedereen zijn kwaliteiten ontwikkelen en groeien. Henk zit al zes jaar in het regiobestuur en is voor een volgend termijn unaniem verkozen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden