Logo de-faam.nl


De dansvoorstelling vindt plaats op een schuin dak.
De dansvoorstelling vindt plaats op een schuin dak.

Spectaculaire dans op schuin dak in Nollebos

In het Nollebos steekt tijdens Festival Onderstroom een dak uit het water. Op een helling van zeventig procent vindt de dansvoorstelling 'Hellend vlak' plaats. Het water staat de dansers tot de lippen. De dansers proberen te overleven op het dak van een ondergelopen huis.

VLISSINGEN - De voorstelling speelt zich af na een overstroming door klimaatopwarming. De dansers moeten keuzes maken. Elkaar helpen of toch hun eigen hachje redden. Het publiek wordt betrokken bij de nijpende situatie en krijgt verschillende spiegels voorgehouden over het grenzeloze talent dat we allemaal hebben: de grootst mogelijke ontkenning volhouden over de bedreiging die we zelf creëren.
De Theaterkrant schreef over de voorstelling: "Het is niet alleen tamelijk absurd en wrang maar ook heel spannend. Elke stap kan een misstap zijn. Elke foute beweging kan leiden tot een nat pak. Dat geeft Hellend vlak een spanning die je zelden meemaakt. Het betere puntje-van-je-stoelwerk. Vergelijkbaar met de capriolen van een acrobaat zonder valnet."
Hellend vlaka is een co-productie met Festival Onderstroom en Karavaan. Het festival vindt plaats van 6 tot en met 9 juli op de boulevard in Vlissingen. Het festivalhart ligt bij hotel Britannia. De boulevard vormt 8 en 9 juli het decor voor het straattheater. Meer info: festivalonderstroom.nl.

 

reageer als eerste
Meer berichten