Logo de-faam.nl


De Middelburgse band Romi Cage bestaat uit Romy Coomans en Michäel Coomans.
De Middelburgse band Romi Cage bestaat uit Romy Coomans en Michäel Coomans. (Foto: Persfoto RoMi Cage)

Nieuwe single voor Romi Cage

De Middelburgse band RoMi Cage timmert momenteel aardig aan de weg. Eerder dit jaar toerde de band in Amerika en Zwitserland en in 2015 hebben ze zelfs hun debuutalbum Things We Never Say in Amerika opgenomen, in de Sunset Sound Studio's in Los Angeles met de producer en achterbuurman van Alanis Morissette.

MIDDELBURG - RoMi Cage bestaat uit het duo Romy Coomans (27) en Michäel Coomans (44), niet alleen muzikaal een duo, maar ook in het dagelijks leven een echtpaar. De naam RoMi Cage is een samentrekking van de eerste twee letters van hun voornaam en Cage staat voor Kooi, omdat Coomans nog wel eens wordt verward met Cooimans. Het duo begon negen jaar geleden in een andere band, genaamd Lace. Deze nog steeds bestaande coverband is vooral actief op bruiloften en partijen.

RoMi Cage, dat nu zo'n vier jaar bestaat, kon hun album Things We Never Say opnemen dankzij een crowdfundingactie, waarbij geld werd opgehaald dat bijeengebracht werd door 350 sponsoren. Het album werd opgenomen met Producer Joe Chicarelli die in zijn carrière elf Grammy awards won en werkte met artiesten als Elton John, Alanis Morissette & U2. Na zes weken opnemen stonden de elf nummers er op maar had de band weinig tijd meer om de omgeving te verkennen.

Zelf omschrijven ze de muziek als Philosoftpop. "Onze nummers gaan vooral over het leven zelf en de liefde", aldus Romy. "Voor RoMi Cage schrijven we al onze nummers zelf", voegt Michäel toe. Waarbij Romy meestal zorgt voor de teksten en Michäel voor het arrangement.

In Zeeland zijn ze bekend van optredens op festivals, zoals dit jaar het Bevrijdingsfestival en vorig jaar als hoofdact op het Zeeland Nazomerfestival, nadat ze er al eerder optraden in het voorprogramma van Bløf. Ook traden ze live op in diverse programma's op landelijke radiozenders, zoals bij Countdown Café op Radio Veronica, en de Roodshow en bij Paul Rabbering op Radio 2 De band heeft inmiddels genoeg repertoire opgebouwd om optredens van anderhalf à twee uur te vullen.

Hun single I'm Around van RoMi Cage kwam onlangs binnen op nummer dertig in de Zeeuwse Top veertig van Omroep Zeeland. Het duo treedt momenteel veel op, niet alleen in Zeeland. Ook komt volgende week maandag (3 juli) hun nieuwe single uit, getiteld 'Where Do You Go' uit, die te downloaden is bij alle bekende kanalen zoals iTunes, Spotify en Google Play. De videoclip bij het nummer is gemaakt door Dennis van Akkeren en is te bekijken op het YouTube-kanaal van RoMi Cage. De nieuwe single markeert een nieuwere stijl, poppier en dansbaarder.

reageer als eerste
Meer berichten