Logo de-faam.nl


De huisartsen Russen Groen en Roebroeck in hun praktijk die nu ook de Huisartsenpost is.
De huisartsen Russen Groen en Roebroeck in hun praktijk die nu ook de Huisartsenpost is.

Gaat de Walcherse HAP op de schop?

"Ik verwacht dat de bouw van de Huisartsenpost (HAP) in Middelburg dit jaar gaat starten. Dan kunnen we in 2019 verhuizen", zegt directeur Ruud Münstermann van de Zeeuwse huisartsenpostkoepel. Nu zitten ze in een te krappe ruimte bij drie Zeeuwse huisartsen in het Vlissingse ziekenhuis.

door: Marcel van der Voort

VLISSINGEN – Sinds najaar 2002 is er een huisartsenpost bij het ziekenhuis. Walcherse huisartsen bemannen via een rooster de locatie tussen 18.00 en 08.00 uur, in het weekeinde en tijdens feestdagen. Voorheen deden de huisartsen diensten voor elkaar vanuit hun eigen praktijk of huis. Dat voldeed niet meer. Vooral omdat het extra werk als steeds zwaarder werd ervaren. "Wij zijn bezig met het ontwikkelen van de bouwplannen en in overleg met de gemeente Middelburg", vertelt Münstermann. "Daarbij moet er ook rekening gehouden met de wensen van andere betrokken partijen. Het is de bedoeling dat er een apotheek en een huisartsenpraktijk in de nieuwbouw komen."

De beoogde locatie is Ramsburg nabij de A58 en N57. "Er is nog geen vergunning aangevraagd voor een huisartsenpost", meldt woordvoerder Cor Helmendach van de gemeente Middelburg. Münstermann: "Dat klopt. Ik heb van de aannemer begrepen dat de bouw toch begin 2019 voltooid kan zijn. Tot die tijd blijven wij bij het ziekenhuis. Wel is het er aan de krappe kant." Dokter E. Russen Groen heeft samen met collega's J. Roebroeck en F. Bronzwaer een praktijk in het ziekenhuis aan de Koudekerkseweg. Daar zijn ze begin dit jaar ingetrokken. "Het is inderdaad krap met de HAP erbij", erkent Russen Groen. Het is de bedoeling dat de HAP 1 januari 2019 is vertrokken. Ik denk sneller later dan eerder, want er is nog geen paal in de grond geslagen. En het is bekend dat bouwprojecten vaak later dan gepland klaar zijn. Als de HAP eerder vertrekt is dat geen probleem. Blijven ze langer dan afgesproken, dan heb ik er wel moeite mee. De ruimte is niet ontwikkeld voor een HAP erbij." Spreekruimtes zijn er weliswaar genoeg, maar voor de assistentes is het behelpen.

reageer als eerste
Meer berichten