Logo de-faam.nl


Marianne van Belzen, haar man Klaas, schoondochter Sanneke Vader en oudste zoon Wilco. TEKST EN FOTO: WILLEM STAAT
Marianne van Belzen, haar man Klaas, schoondochter Sanneke Vader en oudste zoon Wilco. TEKST EN FOTO: WILLEM STAAT (Foto: Willem Staat)

Tien jaar Nieuwlandse topsieraden

Sieradenatelier 'Van De Verademing' bestond woensdag 21 juni tien jaar. Dat vierden oprichtster Marianne van Belzen, haar man Klaas, schoondochter Sanneke Vader en oudste zoon Wilco zaterdag 24 juni met een heropeningsdag.

Nieuw- en Sint Joosland - Heropenen sloeg op het officieel in gebruik nemen van de smederij en gieterij voor zilveren en gouden sieraden en van het vernieuwde atelier. Iedereen is bij de heropening hartelijk welkom bij het bedrijf aan Walravenstraat 15.

Het is allemaal begonnen nadat Marianne haar werk als bejaardenverzorgster opgaf. Marianne vertelt: ,,Ik zat in een rolstoel. Toen zag ik iemand met sieraden bezig. Dat was het begin. Ik ging zelf kralen en kettingen maken en ontwerpen en later ook workshops geven. Op 21 juni 2007 liet ik me inschrijven bij de Kamer van Koophandel en in maart 2008 hebben we ons atelier geopend."
Het probleem met de zilveren sieraden was dat Marianne zelf niet kon zagen. Dus bood haar man Klaas de helpende hand. Klaas is sinds drie jaar gediplomeerd zilver- en goudsmid. Sanneke en Wilco smeden beiden ook. De familie doet intussen alle bewerkingen van zilveren en gouden sieraden zelf, nu de zaak ook beschikt over een eigen smederij en gieterij. Zowel in 2015 als in 2016 won de familie de Publieksprijs op de Nationale Zilverdag in Schoonhoven.
Het atelier is te bezoekenop woensdag- en vrijdag van 9.00-12.00 uur of op afspraak. via 0118 603382. Actuele informatie wordt gegeven via de facebookpagina: http://www.facebook.com/Vandeverademing.

5 reacties
Meer berichten