Logo de-faam.nl


Michiel de Ruyter haalt de zwakste schakel van de ketting die ADRZ heeft vlot getrokken. Foto: Conny den Heijer
Michiel de Ruyter haalt de zwakste schakel van de ketting die ADRZ heeft vlot getrokken. Foto: Conny den Heijer (Foto: CONNY DEN HEIJER)

ADRZ ziekenhuis Walcheren is feestelijk heropend

VLISSINGEN - Een drankje, een hapje, toespraken en complimenten, ze waren niet van de lucht bij de heropening van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Vlissingen.

Het heeft moeite en veel geld gekost maar vanaf nu kunnen Walchenaren weer terecht in 'hun' ziekenhuis voor planbare behandelingen.Afgelopen week werd het ADRZ Michiel de Ruyter feestelijk heropend. Uiteraard in aanwezigheid van de Admiraal zelf, die de feestelijke gelegenheid een bijzonder tintje gaf met zijn toespraken en ongezouten commentaar.

Meer dan de helft van het geld dat nodig was om het ziekenhuis te verbouwen komt vanuit crowdfunding. Daarmee is het ADRZ het eerste ziekenhuis dat op deze manier tot stand is gekomen. Aanjager was Henk van Koeveringe, gulle gevers die durfden te investeren deden samen met de Rabobank de rest.

Claudia Brandenburg, directeur van het ADRZ ontving uit handen van Admiraal de Ruyter een scheepsketting. Daar haalde De Ruyter een schakel uit want vanaf nu hoeft het ziekenhuis niet meer gesleept te worden. "De ketting staat symbool voor een strakke organisatie en dat is de sleutel tot succes." Dat succes is gekoppeld aan een goede samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Claudia Brandenburg: "Deze samenwerking is een kans, geen bedreiging. Het is een win-win situatie waar we tot 2032 mee aan de slag kunnen. ADRZ is een modern ziekenhuis met een eigen Zeeuwse identiteit."

En modern is het: de routes in het gebouw verwijzen naar afdelingen met de namen van herkenningspunten in het Zeeuwse. Even op je beurt wachten kan op eigentijds gevormde mossel-banken. Het gebouw is transparant door de vele ramen en dus licht. Al geeft het hier en daar voor mensen die in een scootmobiel rijden wat problemen met de breedte van de deuren. Zo zegt een mevrouw die zich klem rijdt: "Daar moet nog eens iemand naar kijken, want dat is een beetje slordig. Bij de receptie had ik het net ook; die balie is veel te hoog, daar kan ik niet overheen kijken. Dat is vervelend want dan ben ik weer afhankelijk van de goodwill van de receptioniste die moet opstaan." Na de opening was er ruim gelegenheid tot onderling netwerken. Want er moet intussen wel vooruit gekeken worden zodat er in 2032 weer een feestje gegeven kan worden. Voorlopig kan het ADRZ samen met Erasmus MC zo'n vijftien jaar vooruit.

Reageer als eerste
Meer berichten