Logo de-faam.nl


Foto: Conny den Heijer

Vierde lustrum komt in zicht voor FbtS

VLISSINGEN - Voor de 19e keer gaat in september het Filmfestival Film by the Sea van start in Cine City en CCXL in Vlissingen. Voor filmkijkers en boekliefhebbers wederom een must dit jaar. De special guest van dit jaar - vorig jaar Claudia Cardinale - houdt festivaldirecteur Leo Hannewijk nog even geheim.


De voorbereidingen zijn in volle gang: nog een week en dan is het zo ver. Filmpremières, literaire salons, schrijversportretten en een speciale 'Hier is Adriaan van Dis' met schrijver Alfred Birney. Festivaldirecteur Leo Hannewijk licht toe: "Er doen dit jaar 13 films mee aan de competitie voor beste film, de literaire activiteiten zijn uitgebreid, er gaan 7 Zeeuwse producties in première en er is een Nederlandse openingsfilm; 'In Blue' waarbij uiteraard de cast en crew aanwezig zijn. En natuurlijk zijn we trots op alle andere films die hier tijdens het festival in première gaan. De Parel voor de Beste Boekverfilming wordt uitgereikt en daarvoor kun je nog tot 14 september stemmen op een van de zeven genomineerden."

Sylvia Kristel Award

Actrice Romy Louise Lauwers ontvangt de Sylvia Kristel Award voor aanstormend talent dit jaar. Tijdens het festival draait onder andere de film 'The Square' die in Cannes de Gouden Palm won en pas eind november in de Nederlandse bioscopen te zien is

Film, boeken en muziek

Er komt ook het nodige aan muziek voorbij. Zo is er een optreden van Michelle David & The Gospel Sessions, draait de film 'David Gilmour - Live at Pompeii' en op zaterdag 16 september draait tijdens de slotavond de gerestaureerde klassieker 'Saturday Night Fever' met een swingende John Travolta op muziek van The Bee Gees.

Seventies slotfeest

De restauratie van deze film heeft er voor gezorgd dat deze 7 minuten langer duurt dan de eerste versie, dus met extra scenes, dansmoves en wijde broekspijpen. Bij deze doen wij dan ook een oproep om ter verhoging van de sfeer in seventies-style de slotavond te bezoeken. Voor het wat minder muziekminnend publiek draait op datzelfde moment de film 'Victoria & Abdul' over de buitengewone vriendschap tussen de Engelse Koningin Victoria en de jonge klerk Abdul Karim. Wie allebei de films wil zien adviseren wij voor de exacte dagen en tijden de sites www.besteboekverfilming.nl en www.filmbythesea.nl bij te houden, evenals de speciale filmkrant van Film by the Sea.

Volg ons FbtS-blog op de Facebookpagina van de Faam Walcheren.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox