Logo de-faam.nl


Peter en Esther de Neef voor hun leukste theater van Nederland in de Dorpsstraat in Ritthem. FOTO: Stichting Theaters aan Zee.
Peter en Esther de Neef voor hun leukste theater van Nederland in de Dorpsstraat in Ritthem. FOTO: Stichting Theaters aan Zee. (Foto: Stichting Theaters aan Zee)

Veel aanbod in het nieuwe seizoen bij Theaters aan Zee

De Stichting Theaters aan Zee start op 23 september met het nieuwe winterprogramma. Peter en Esther de Neef zijn druk bezig in hun theater/woning in Ritthem. Want daar is het epicentrum van hun werkzaamheden om voorstellingen te boeken voor de voornamelijk kleine theaters in de provincie, De Stenge (Heinkenszand), De Weverij (Zierikzee), Het Dorpshuis (Renesse), de Nieuwe Kerk (Zierikzee), 't Kerkje (Burgh) en 't Kerkje en De Verwachting in Ritthem.

RITTHEM - Vooral het laatstgenoemde kleine theater is uniek. Peter de Neef: "Het voormalige dorpshuis hebben wij vijf jaar geleden overgenomen en wij wonen hier ook. Artiesten kunnen hier blijven slapen en eten en dat schept een nauwe band en bespaart kosten. Verder is het voor het publiek, zeker hier uit Ritthem, laagdrempelig. Dat komt omdat we naast theater ook fungeren als Dorpshuis. De ene dag kan Youp van 't Hek hier een try-out spelen en een paar dagen later is het het onderkomen van onze ringrijdersvereniging." Alleen al voor het 'dorpshuis' staan voor het nieuwe seizoen zo'n 50 voorstellingen gepland. "Maar sommigen kunnen we ook programmeren voor de andere theaters. Dat zijn in totaal meer dan honderd geplande voorstellingen" aldus De Neef, die de kleinschaligere aanpak deels wijt aan de bezuinigingen op het gebied van kunst- en cultuur. "Maar het pakt goed uit en biedt ook voordelen" zegt de ervaren theaterondernemer en ex-schouwburgdirecteur, "beginnende artiesten zoals cabaretiers kunnen hier prima try-outs geven, maar ook gerespecteerde muzikanten en cabaretiers komen hier graag vanwege de intieme en aparte sfeer. Het is of ze spelen in de huiskamer en voor mij en mijn vrouw is dat in principe ook bijna letterlijk zo."De Neef: "Wij zijn een kleine organisatie en hebben veel aandacht voor onze klanten. Wij kunnen ze persoonlijk adviseren over de voorstellingen. Wij brengen graag muziek- en theatervoorstel-lingen met een persoonlijk tintje in de wat kleinere en sfeervolle locaties. Veel van onze bezoekers kennen we inmiddels persoonlijk. Bij dit persoonlijk handelsmerk voelen wij ons bijzonder thuis. Wij houden bijna alles zelf in de hand en dat werkt kostenbesparend. We keren terug naar de 'roots' tussen de schuifdeuren."

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox