Logo de-faam.nl


SportZeeland organiseert talentherkenningsdagen

Nederland heeft de ambitie om bij de beste topsportlanden van de wereld te horen. Om effectief en efficiënt talent te herkennen, hebben de sportbonden en NOC*NSF in 2014 de handen ineen geslagen en zijn ze gestart met de organisatie van nationale NOC*NSF Talentdagen. Op vrijdag 1, 8 en 15 december 2017 organiseert SportZeeland in samenwerking met het CTO Zuid drie Zeeuwse NOC*NSF Talentdagen. De Talentdagen vinden plaats in ’t Sportuus in Axel, Baskensburg in Vlissingen en het Omnium in Goes.

De drie Zeeuwse Talentdagen zijn bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die voldoen aan een bepaald fysiek sportprofiel, het maximale uit zichzelf willen halen en de aanwezige sporten nog niet beoefenen. De sporters worden ingedeeld in drie profielen: ‘Lang en Sterk’, ‘Explosief en Snel’ of ‘Uithoudingsvermogen’. Binnen de drie profielen vallen een aantal sporten, dit zijn beachvolleybal, volleybal, roeien, rugby sevens dames, baanwielrennen sprint, atletiek, triathlon, beachsoccer en beachtennis.

Op basis van het gekozen profiel ondergaat de sporter op de Talentdagen verschillende fysieke testen en metingen, onder andere op het gebied van uithoudingsvermogen, snelheid, armspanwijdte en spronghoogte. Na afloop van de Talentdagen worden de resultaten van de testen zorgvuldig bestudeerd, besproken en geanalyseerd op basis van een aantal criteria. Op basis hiervan besluit een sportbond of de sporter wordt uitgenodigd voor een vervolgdag waar verder kennis kan worden gemaakt met de betreffende sport. Ook de mogelijkheden en route tot instroom in het opleidingsprogramma van de bond worden dan besproken.

Iedereen tussen de 12 en 18 jaar kan zich inschrijven via de website www.sportzeeland.nl/talentboost. Aanmelding staat niet gelijk aan deelname. CTO Zuid zal aan de hand van de aanmeldgegevens een eerste selectie op potentie uitvoeren op basis van onder andere leeftijd, fysieke gegevens, trainingsachtergrond en ambitie. Het is ook mogelijk dat jongeren een Wildcard ontvangen via hun docent Lichamelijke Opvoeding. Jongeren met een Wildcard mogen gegarandeerd deelnemen aan één van de Zeeuwse NOC*NSF Talentdagen.

Meer informatie over de Zeeuwse NOC*NSF Talentdagen is te vinden op de website www.sportzeeland.nl/talentboost.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox