Logo de-faam.nl


Het verdwenen licht van Kaap Tein: kinderboek door 3 generaties

MIDDELBURG - Een kinderboek dat tot stand kwam door een bijzondere samenwerking van drie generaties, namelijk een moeder, een zoon en een grootmoeder.

Gabi Sinke schreef 'Het verdwenen licht van Kaap Tein', een spannend en fantasievol verhaal voor kinderen vanaf ongeveer vier jaar. Op zondag 9 oktober wordt het boek, in het kader van de Kinderboekenweek 2016, feestelijk gepresenteerd tijdens het Kinderboekenfeest in de Drvkkerij in Middelburg.

Vanaf afgelopen zomer ligt het boek Het verdwenen licht van Kaap Tein in de winkel bij onder andere de Drvkkerij in Middelburg, Casa de Sopresas in Zoutelande en bij Terra Maris in Oostkapelle, daarnaast is het ook te bestellen via www.fantextic.nl Het schrijven en het vormgeven van het boek was een ware ontdekkingsreis. Voor het verhaal liet Gabi zich inspireren door de belevingswereld van haar zoontje en het karakteristieke duinlandschap bij Domburg.

"Opeens zat het verhaal in mijn hoofd", zegt Gabi. "Ik liep langs de watertoren en over de duinen. Het strand werd er opgespoten om de kust te beschermen tegen de zee. Mijn zoontje stond ademloos te kijken naar de boot die zand aanvoerde. Het fascineert me hoe de mens met zijn machines zich probeert te wapenen tegen de elementen. De kracht van de natuur is dan ook een belangrijk thema in het verhaal, ik vind dat kinderen daarover moeten leren, daarvoor respect leren hebben." Andere onderwerpen die Gabi in het boek verwerkte zijn vriendschap en creativiteit. Ook heb ik een passage geschreven over een gebruik dat Tein, de hoofdpersoon in het verhaal, leerde van zijn oma. Daarmee wil ik overbrengen dat de kennis van ouderen heel waardevol kan zijn voor kinderen, misschien juist in de huidige moderne tijd. Voor de illustraties in Het verdwenen licht van Kaap Tein vroeg Gabi haar moeder, kunstschilder Tjitske Prins. "De samenwerking met mijn moeder was uniek, we overlegden soms letterlijk dag en nacht. Ik ben best kritisch en had vrij duidelijk voor ogen wat er op de platen te zien moest zijn, zodat ze goed aansloten bij de tekst. Tjitske voelde dat feilloos aan en wist in de 18 schilderijen precies de vertaalslag te maken die ik zocht. Daarbij bracht zij op haar beurt weer haar ideeën in, die altijd 'raak' waren. Daar is ze mijn moeder voor", lacht Gabi. "Ik vind het fantastisch dat we met dit project de creativiteit van drie generaties hebben kunnen bundelen."

Kinderboekenfeest in de Drvkkerij

Iedereen is welkom op het Kinderboekenfeest op zondag 9 oktober (vanaf 13u00) in de Drvkkerij in Middelburg en beleef het avontuur van Kaap Tein mee! Laat je eigen boek signeren door Gabi Sinke met een persoonlijke boodschap, bekijk er de originele schilderijen die speciaal voor Het verdwenen licht van Kaap Tein werden geschilderd en bouw je eigen vuurtoren in mijn knutselhoek. In de brasserie is volop lekkers te eten en te drinken. Je ouders mogen ook komen. Kijk ook eens op www.fantextic.nl en www.tjits.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox