Logo de-faam.nl


Foto: Erik Frenks

Jaarlijkse uitvoering muziekvereniging OKK Westkapelle

Zaterdag 25 november werd in Westkapelle de jaarlijkse uitvoering gegeven door muziekvereniging OKK uit Westkapelle. Dit was een zeer bijzondere avond, want tijdens deze uitvoering werden maar liefst 10 jubilarissen gehuldigd.

7 mensen spelen al 25 jaar mee, 1 is er 50 jaar lid en 2 mensen zijn maar liefst 70 jaar lid!: Ko Minderhoud is nu rustend lid, maar is begonnen op bugel en is later overgestapt naar euphonium en weer later naar trombone. Kees Pouwelse is begonnen op cornet, wat toen nog piston heette, en is dit instrument altijd trouw gebleven. Deze 2 heren zijn nu dus 70 jaar lid van de vereniging. Leo Alewijnse is 50 jaar lid, hij is begonnen als trommelaar bij de drumband, is ook een tijdje slagwerker geweest bij de brassband en is nu de leider van de drumband. 6 van de 7 jubilarissen die inmiddels de 25 jaar hebben vol gemaakt zijn begonnen als huisvrouwengroep na de ludieke actie “huisvrouwen M/V doen het bij OKK”. Hier zit overigens één man bij. De 7e is eigenlijk al een paar jaar langer lid, maar is nu pas gehuldigd.

Het optreden van de verschillende onderdelen van OKK was een groot succes. De uitvoering begon met de 4-koppige slagwerkgroep onder leiding van de zelf meespelende Cora Dellebeke. Daarna was de brassband aan de beurt, deze staat sinds begin dit jaar ook onder leiding van Cora. Tussen de nummers van de brassband door speelde ook de drumband nog enkele nummers onder leiding van jubilaris Leo Alewijnse. Het speelplezier was duidelijk van de gezichten van de muzikanten en vooral van dat van de dirigent af te lezen en ook het circa 150 personen tellende publiek was duidelijk enthousiast. Het was een feestje!

Het volgende optreden is het gala-nieuwjaarsconcert van de brassband op 20 januari.

Meer berichten
Shopbox