Logo de-faam.nl


Jan en Korné Walhout, eigenaren van ingenieursbureau Walhout Civil, winnen de Zeeuwse PioniersPrijs 2017. FOTO: Marijana Pajovic
Jan en Korné Walhout, eigenaren van ingenieursbureau Walhout Civil, winnen de Zeeuwse PioniersPrijs 2017. FOTO: Marijana Pajovic (Foto: Marit Jansen van Galen)

'Het is een kroontje op je werk'

Zaterdag 25 november won Ingenieursbedrijf Walhout Civil de Zeeuwse Pioniersprijs. Een jaarlijkse prijs voor de persoon, onderneming of organisatie in of uit Zeeland die zich de afgelopen periode heeft weten te onderscheiden door middel van durf, lef, vindingrijkheid, ondernemerschap en uiteraard pioniersgeest en daarmee een positief beeld geeft over de provincie Zeeland.

MIDDELBURG - Ingenieursbureau Walhout Civil is gespecialiseerd in conservatieve waterbouw en off shore. Wat zij vooral doen is dienstverlening aan overheden, verzekeringen en aannemerij. Aan het hoofd van dit bedrijf staan de twee broers Korné en Jan Walhout, beiden nog geen dertig. 'Ik ben begonnen met een tekenbureau, toen ik al snel een aantal grote opdrachten kreeg is mijn broer Jan er bij gekomen,' vertelt Korné Walhout. Al snel kreeg het bedrijf grote projecten aangeboden en nu zeven jaar verder zijn ze flink gegroeid.

Winnen

Dan wordt je genomineerd voor de Zeeuwse PioniersPrijs. Voor het jongen ingenieursbureau een hele eer. 'We waren volledig flabbergasted dat we wonnen. Er staan daar vijf goede bedrijven en dan verwacht je niet dat ons onbekende ingenieursbureau wint,' lacht Korné. De heren waren volledig verrast dat ze wonnen en hadden dit totaal niet voorspeld.
De broers vertellen dat ze veel actie hebben gevoerd om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. 'We zijn onwijs trots met deze prijs. Het personeel en wij zijn dag en nacht aan het knokken voor het bedrijf, dus dit is echt een kroontje op je werk.' Deze prijs is voor de broers een erkenning voor wat zij doen.

Prijs

Het bedrijf heeft, naast een oorkonde en een kunstwerk, een cheque van 5000 euro gewonnen. Op de avond van de prijsuitreiking kondigden de broers aan een deel te doneren aan Rotary en hun Shelterbox actie. Dit zijn tenten, tijdelijke huisvestingen, die in boxen gestopt zijn en aan mensen in nood worden gegeven. 'Tijdens ons project op Sint Maarten zagen wij dat dit erg nodig was. Het zijn kleine boxen die aangeleverd worden waar kleine overlevingspakketten inzitten voor mensen die moeten overleven.' Dit soort acties ondersteunt het ingenieursbureau graag.

Toekomst

In de toekomst hopen de broers Walhout te groeien met het ingenieursbureau. Hun doel is om een jong, fris en dynamisch kantoor neer te zetten in Zeeland. 'Wij willen werk bieden voor diverse Zeeuwen in de hoogwaardige dienstverlening.' Het uiteindelijke doel van de heren is om mooie en technische projecten te maken die uiteindelijk voor de maatschappij weer gebruikt kunnen worden. Het dienen van de maatschappij door de constructies en berekeningen van het ingenieursbureau Walhout Civil. Het bedrijf wil een visie ontwikkelen voor vandaag én voor morgen. Deze jonge ondernemers laten vooral zien dat je na je studie in Delft gewoon vanuit Zeeland aan de meest indrukwekkende wereldwijde projecten kunt werken.

 

 

Meer berichten
Shopbox