Logo de-faam.nl


Eigenaresse  Lisanne Karman-Veenstra staat hier in haar winke Bib's met in de linkerhand wasbare luiers, in haar rechterhand een duurzaam speelgoed en achter haar de kast met bamboe servies.
Eigenaresse  Lisanne Karman-Veenstra staat hier in haar winke Bib's met in de linkerhand wasbare luiers, in haar rechterhand een duurzaam speelgoed en achter haar de kast met bamboe servies. (Foto: Marit Jansen van Galen)

Net even iets anders haal je bij Bib's

De eerste duurzame kinderwinkel in Middelburg, dat is Bib's. Afgelopen zaterdag opende de enthousiaste en ambitieuze eigenaresse Lisanne Karman-Veenstra (28) de deuren van haar winkel. Bewust en gezond opvoeden is voor haar heel belangrijk dit wil zij graag delen.

MIDDELBURG - Toen haar oudste geboren werd startte Lisanne met wasbare luiers. Duurzame en gezonde producten zijn belangrijk binnen de opvoeding. 'Je groeit er een beetje in. Je hoort wel eens wat er in luiers of billendoekjes zit en toen dacht ik: dat wil ik niet aan de billetjes van mijn kind. Je probeert eens wat en hoort enthousiaste verhalen van andere moeders,' vertelt Lisanne. Het doel van de onderneemster is deze enthousiasme over te brengen. 'Als ik aan mensen over wasbare luiers vertel denken ze vaak: vieze lappen, maar dat is het niet. Ik wil mensen uitleggen wat de verschillende mogelijkheden zijn.
Bib's is de eerste winkel in Middelburg waar alles duurzaam is. 'Ik wil de duurzame winkel worden. Zodra mensen een duurzaam cadeautje willen hebben, moeten ze meteen denken: ik ga naar Bib's.'
De eigenaresse probeert zich te onderscheiden met haar producten. Zo verkoopt ze duurzaam en gezond speelgoed, servies en handgemaakte kleding. 'Wat bij mij uniek is zijn de wasbare luiers en dan heb ik het over Zeeland, vandaar de naam Bib's wat billen betekent. Veel webshops hebben wasbare luiers, maar dan krijgen ouders niet de volledige uitleg over de luiers en kunnen ze het niet vasthouden. Dan koop je het minder snel.' Lisanne legt uit dat luiers een groot probleem zijn op de afvalhoop. Veel gemeentes zijn daar mee bezig en voor haar is het belangrijk haar steentje bij te dragen.
Lisanne verkoopt verschillende duurzame merken in haar winkel. 'Ik heb bewust een breder assortiment zodat het interessant is voor een groter publiek. Ik hoop te bereiken dat mensen de duurzame producten zien en er uitleg over krijgen. De doelgroep groter maken doordat de producten net iets anders zijn. Dat maakt Bib's zo leuk en bijzonder.

 

Meer berichten
Shopbox