Logo de-faam.nl

Brief aan een Zeeuw

Beste Frans Naerebout,


Soms hebben we even een loods nodig. Soms letterlijk, omdat iets of iemand de weg kwijt raakt; soms figuurlijk, omdat we duiding nodig hebben. Deze week las ik berichten waar jij in beide gevallen nodig was. Zo spoelde er afgelopen week een walvis aan bij Domburg. Verschrikkelijk genoeg natuurlijk, het beest overleefde het niet (of was misschien al dood). Maar op de een of andere manier, wordt zo'n situatie, wat je er ook mee doet, slapstick op zich. Zo las ik bijvoorbeeld dat er door de politie 'een lintje was gespannen om het dier heen'. Voor wie dan?

Als het beest nog geleefd had, hield een stukje geel politietape een gigant van 13,5 meter niet tegen (zo wel, respect voor die lintenboer, maar dan vraag je je toch af waarom ze überhaupt nog handboeien bij zich hebben). Voor de tientallen, over het verder lege strand verspreide, argeloze voorbijgangers?  Ik heb in de kroeg een hoop sterke verhalen gehoord, maar nog nooit begon iemand zijn verhaal met 'dus ik liep laatst over het strand, je weet wel, picknickmand, flesje rosé, moeder-de-vrouw mee voor een leuk daggie weg. In ene lig ik zó – flats! – op mijn muil. Wat denk je? Ligt er zo'n walvis. Ja, als ze dan even een lintje hadden gespannen, dán had ik het wel gezien!'.

Verder las ik deze week dat de tiny houses in Zeeland in opkomst zijn: vroeger heette dat studio, maar als je in Amsterdam woont, heet het tiny house. Slim van die makelaars, maar in Zeeland is er zoveel ruimte! Zolang er nog 13,5 meter aan walvis aan kan spoelen zonder files te veroorzaken, zou ik lekker een normaal huis nemen.

Kevin

Meer berichten
Shopbox