Logo de-faam.nl


Afgelopen donderdag werd de nieuwe sfeerverlichting in het centrum van Zoutelande ontstoken. Tekst: Femke Vegt. Foto: Ondernemersvereniging Zomid.
Afgelopen donderdag werd de nieuwe sfeerverlichting in het centrum van Zoutelande ontstoken. Tekst: Femke Vegt. Foto: Ondernemersvereniging Zomid. (Foto: Femke Vegt )

Zoutelande zorgt voor licht in de donkere dagen

ZOUTELANDE - Het begint nu toch echt winter te worden. Na een zachte herfst met veel regen wordt het dan eindelijk kouder en klinkt de kerstmuziek weer. Ook Zoutelande wil het dorp een extra beetje versieren voor de aankomende feestdagen.

Tijdens de donkere dagen is een beetje extra licht in de straten geen overbodige luxe. Het zorgt voor gezelligheid en past mooi in het plaatje van de knusse kerstdagen. Het dorp hangt extra verlichting op. Vorige week zijn de sfeerlichten officieel "aangestoken" tijdens de bijeenkomst van Ondernemersvereniging Zomid. De burgemeester van Zoutelande heeft op een symbolische manier de stekker van de reguliere straatverlichting uit het stopcontact getrokken en dat was het moment waarop de speciale verlichting in werking trad.

Initiatief

Het versieren van het dorp met deze sfeerverlichting is een initiatief van de Ondernemersvereniging Zomid in samenwerking met de gemeente Veere, Zoutelande actief, de Dorpsraad Zoutelande en verschillende ondernemers uit het dorp. De sfeerlichten zijn een jaarlijks terugkomend tafereel. Zodra het rond eind november al vrij vroeg weer echt donker is gaan ze branden, in combinatie met de reguliere straatverlichting. De extra verlichting blijft tot ongeveer begin februari hangen. Tegen die tijd komt de lente er al weer aan!

Meer berichten
Shopbox