Logo de-faam.nl


Foto: R. Dingemanse

Kerstkaartenactie Walcheren

Al voor het 13e jaar op rij wordt er een kerstkaartenactie georganiseerd op Walcheren. De actie houdt in dat er kerstkaarten ingezameld worden die geadresseerd zijn voor mensen op Walcheren. In de week voor kerst worden deze bezorgd door vele jongeren (jeugdverenigingen) en ouderen.

De jeugdvereniging van de Gereformeerde Gemeente in Aagtekerke is hiermee begonnen. Het begon kleinschalig. Kerstkaarten werden in Aagtekerke ingezameld, en ook in en om het dorp bezorgd. Langzaam kwam daar iets uitbreiding in, door mensen te vragen of ze kaarten mee wilden nemen naar omliggende plaatsen. Steeds meer jeugdverenigingen werden ingeschakeld, om deze actie uit te breiden. In 2004 waren er 8 inzamelpunten, verspreid over heel Walcheren. Nu, in 2017, zijn dat er 26 geworden. Ook de opbrengst is flink gegroeid in die jaren. Van bijna € 2.000 in 2004, naar €7.500 in 2016! Steeds meer vrijwilligers helpen mee om de inmiddels enorme hoeveelheid kerstkaarten te sorteren en in de dagen voor Kerst te bezorgen. En dat met 1 gezamenlijk doel: de gaarkeukens in Oost-Europa. Om onze medemensen te helpen, die vaak zo arm zijn dat ze ’s ochtends niet weten of ze ’s avonds wel te eten hebben. Deze mensen kunnen in de gaarkeukens een warme maaltijd krijgen. Daarnaast komen ze daar in aanraking met Gods Woord. Zo bieden we voedsel voor de lichaam en de ziel.
Kijk op http://www.bijzonderenoden.nl/Home/Diaconale_Hulp/Structurele_projecten/Projectenoverzicht/1076.wlid voor meer informatie over de hulp die gegeven wordt in Oost-Europa.
Als we bedenken dat 4 verzonden kerstkaarten al voldoende is voor 1 warme maaltijd, dan kunnen we zien dat we behoorlijk veel maaltijden bij elkaar verdienen, ruim 4.000 in 2014. Maar, ondanks de groei, is er altijd weer gebrek. En daarom willen we verder groeien. Doet u (weer) mee? En vertelt u het door?!

Nog even de informatie voor dit jaar samengevat:

Bezorgkosten:                                 €0,50 / kaart. Dit is dus 23 cent goedkoper dan de decemberzegel. 

Inleveren vanaf:                                 D.V. 6 t/m 19 december 2017

Worden bezorgd:                         vanaf 20 december, voor de Kerstdagen

Opbrengst actie:                                Gaarkeukens in Oekraïne en Moldavië

Vermeld voluit op de kaart:         adres, plaatsnaam en de postcode!!!

Er wordt gesorteerd op postcode, dus dit is echt belangrijk om dit goed te vermelden!

(Verzenden naar een postbus is helaas niet mogelijk)

Meer berichten
Shopbox