Logo de-faam.nl


Uit

Westkapelle gaat rockend de Kerst in met Gino & the Bulldoze Band

Men heeft er een aantal jaren op moeten wachten, maar zaterdag 23 december is het weer zover... Gino & the Bulldoze Band komt optreden in het Kasteel van Batavia.

Al 35 jaar staat Gino op de planken en heeft in het verleden Westkapelle meerdere keren op zijn kop gezet. De eerste optredens in Westkapelle waren in 't Koffiehuis. Toen nog onder de naam Anything waarmee Gino voorprogramma's deed van o.a. de Golden Earring. Peter Kempe (van de Juke Joints) nam Gino mee om een keertje op te treden in Café Troaljewerk en vanaf toen speelde Gino er met grote regelmaat met zijn eigen band Gino & The Bulldoze Band.

De band had ondertussen ook buiten Zeeland een grote faam en reputatie gekregen. Honderden optredens werden gedaan op tal van festivals en evenementen. Gino & The Bulldoze Band stond tijdens het Symphony in Blues Concert als backing band op het podium van een uitverkocht 013 in Tilburg om daar artiesten te begeleiden, zoals Snowy White (Bird of Paradise), Ian Siegal en Matt Scofield. Gino speelde ondertussen ook nog in Nightshift (begeleidingsband van o.a. Peter Koelewijn en George Baker), maar het allerleukste bleef natuurlijk Bulldozen. Toen de huidige eigenaar van het Kasteel verhuisde van Café t Troaljewerk naar het Kasteel van Batavia verhuisde de band mee. Met regelmaat werd er opgetreden en een grote groep van vaste Bulldoze liefhebbers waren altijd van de partij. Hoogtepunten waren natuurlijk de optredens tijdens de kermis wanneer Gino, beginnend om een uur of 02:30 's nachts, de boel nog eens extra opzweepte en één lange medley tot 's ochtends vroeg 07:00 uur uit zijn mouw schudde.

Anno 2017 is de band nog steeds 'alive and kicking'. Sinds een jaar of zeven zijn Jeroen Polderman (drums) en Jef Bakker (bas) de vaste Bulldozers. "Na een mooi jaar met optredens, zoals afsluitact Peerock festival, afsluitact Festival Nisse, afsluitact op de Kapelse Dag, een aantal bluesroutes en bluesconcerten en optredens in België is het mooi om het Bulldoze-jaar af te sluiten in het Kasteel...op bekende grond. We hebben er zin in!", aldus Buysrogge.

Optreden: Zaterdag 23 december in Kasteel van Batavia. Adres: Zuidstraat 143, Westkapelle. Tijd: 22:30 uur.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox