Logo de-faam.nl

Paul van Bueren en de vele gezichten van verlatenheid

Paul van Bueren maakt portretten met daarin ruimte voor menselijke emoties.
Paul van Bueren maakt portretten met daarin ruimte voor menselijke emoties. (Foto: Paul van Bueren)

MIDDELBURG - Januari, de grijze maand na alle feestdagen. Waarin je verplicht gezellig samen moet zijn met je naasten. Maar wat als je alleen bent? Of misschien wel eenzaam?

De periode na de kerstvakantie is ook een notoire periode voor scheidingen en het beëindigen van relaties. Het is daarom fijn dat je aan het begin van januari inspiratie, herkenning of misschien wel troost kunt vinden in de foto-expositie 'Verlaten', van de Goese fotograaf Paul van Bueren. De opening is op 7 januari om 11 uur 's ochtends, in Sjakie's Galerie in het monumentale pand 's Hertogenbosch op de Vlasmarkt in Middelburg. Deze galerie organiseert tentoonstellingen voor het goede doel: het bouwen van een zorgvilla voor zieke kinderen en hun ouders.

Hoe gaat het?

"Hoe gaat het met je?" "Goed!". We roepen het al rennende naar elkaar en zijn vaak niet echt geïnteresseerd in de vraag of in het antwoord. Fotograaf Paul van Bueren is wel degelijk geïnteresseerd. In zowel de vraag 'hoe gaat het met je', maar ook in een persoonlijk, eerlijk antwoord. Hij maakt portretten met daarin alle ruimte voor waarachtige menselijke emoties en daar horen ook verdriet bij en vertwijfeling, frustratie en paniek. Hoe het met je gaat op een regenachtige dag, aan de keukentafel, je koffie koud. Als je net hebt gehoord dat je geliefde niet meer verder met je wil. Hoe je je als kind voelt als je je moeder ziet weggaan. Komt ze nog terug?

Sjakie's Galerie, Vlasmarkt 51 in Middelburg, Opening van de expositie 'Verlaten' is op zondag 7 januari 2018 om 11 uur. Openingstijden galerie in januari: Donderdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Info fotograaf: www.paulvanbueren.nl.

Meer berichten
Shopbox