Logo de-faam.nl


Wijkmanager Henk Huige en wijkagent Roel Kranendonk tijdens de eerste wijktijd. FOTO: THEO RIETVELD
Wijkmanager Henk Huige en wijkagent Roel Kranendonk tijdens de eerste wijktijd. FOTO: THEO RIETVELD (Foto: Theo Rietveld)

Wijktafel wordt Wijktijd voor een nog betere buurt

"Wijktijd" is de nieuwe term die aangeeft dat wijkbewoners op spreekuur kunnen komen om met de wijkmanager en wijkagent over de leefbaarheid in de wijk te praten. In Nieuw Middelburg ging de eerste "Wijktijd" woensdag 20 december van start.

door Theo Rietveld

Woensdagmiddag, even voor 14 uur zitten wijkmanager Henk Huige en wijkagent Roel Kranendonk in het Grand café Willem aan de Oranjelaan. Anderhalf uur lang zullen ze in totaal 5 wijkbewoners spreken over meldingen op sociaal gebied; zorgen om een gezin met overlastgevende kinderen; vervuiling van tuinen; parkeerdruk of de vraag waarom de wijkkrant niet meer te lezen is nu de papieren versie is gestopt.

Henk Huige is sinds september wijkmanager. Hij kent de buurt, weet als voormalig ambtenaar van de gemeente Middelburg veel van de wijk en zet zich nu in als wijkmanager van Sint Laurens, Nieuw Middelburg, 't Zand-Stromenwijk en Klarenbeek-Veersepoort. Zijn belangrijkste opdracht is wijkteams faciliteren en ondersteunen bij het uitvoeringsprogramma Participeren "Doen en leren!" Komend jaar zullen de bewoners daar meer van merken. Elke wijk zal zelf keuzes moeten maken.

De volgende "Wijktijd" is in Het Getij aan de Oosterscheldestraat op 11 januari 2018 tussen 13.30 uur en 15.00 uur.

Rachel van Westen
Meer berichten
Shopbox