Logo de-faam.nl


Foto: F. Husslage

Lezing De weg naar de berg

De Zeeuwse Volksuniversiteit verzorgt maandag 29 januari van 19.30 tot 21.30 uur een bijzondere lezing in de is de Zeeuwse Bibliotheek aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg: De weg naar de berg: van Noorderlicht tot Zuiderkruis.

De Middelburgse alpinist en buitensport-fotograaf Frank Husslage was de afgelopen drie decennia onderweg in berggebieden op vijf continenten. Daarover publiceerde hij tientallen verhalen en fotoverslagen, onder andere in Nederlands grootste bergsportvakblad Hoogtelijn. Vorig jaar presenteerde hij het lees- en fotoboek De weg naar de berg, over belevenissen van een bergsporter op weg naar de top. Op maandagavond 29 januari presenteert hij voor de ZVU zijn reisverslagen uit Tibet, Ladakh en Oost Afrika. U gaat mee op reis van de ijskoude, winterse Hiamalaya tot in de uitbundig groene nevelwouden van Oost-Afrika, van een Boeddhistisch kloosterfestival in een hooggebergtewoestijn tot op een islamitisch eiland in de azuurblauwe Indische oceaan.

Aanmelden kan bij de ZVU via telefoonnummer 0118 – 634800 of via www.volksuniversiteitzeeland.nl. Kaarten à 8 euro zijn ook aan de zaal te koop.

Rachel van Westen
Meer berichten
Shopbox