Guillermo van Pamelen winnaar Open Zeeuws Kampioenschap Karten junioren 2018

Guillermo van Pamelen winnaar Open Zeeuws Kampioenschap karten
Guillermo van Pamelen winnaar Open Zeeuws Kampioenschap karten (Foto: Gina van Pamelen)

Guillermo van Pamelen, de 15 jarige kartcoureur uit Middelburg, is winnaar geworden bij het Open Zeeuws Kampioenschap Karten junioren 2018.

Net als vorig jaar wist hij het kampioenschap bij Indoor Karting Middelburg op zijn naam te zetten. Er werden 3 wedstrijden gereden en een finalerace. 2 wedstrijden in normale rijrichting en 2 in tegendraadse richting. De startvolgorde wordt bepaald door een one-lap (1 ronde) kwalificatie. Alle rijders moeten minimaal 60 kilo wegen. Het maken van een pitstop is bij elke wedstrijd verplicht. Neem je de pitstop te vroeg of te laat, dan kan het je positie in de wedstrijd kosten. Tactisch denken is hierbij zeer belangrijk, want je kan er ook posities mee winnen.

De eerste drie wedstrijden had Guillermo had met zijn kwalificaties de snelste tijd en mocht daarom als eerste starten. Deze positie kon hij bij alle drie de wedstrijden vasthouden en finishte als 1e. Om Zeeuws Kampioen te worden was een 5e plaats in de finalerace voldoende. Maar het blijft een mechanische sport en je weet nooit wat er tijdens de wedstrijden gebeurt. Guillermo wilde uiteraard wel voor een overwinning gaan. In de laatste race kwalificeerde hij als 2e. Na een mooie inhaalactie in de eerste bocht op zijn voorganger pakte hij direct de leiding in de wedstrijd. Na een mooie race heeft Guillermo de finalerace ook gewonnen en heeft daarmee het Open Zeeuws Kampioenschap Karten junioren 2018 gewonnen.

In Roosendaal heeft hij zondag bij Kart Centre Roosendaal de finalerace in de Young Kart Contest gereden. Een competitie van 5 racedagen met 10 wedstrijden die gereden wordt op 75 kilo. Na een zeer spannende finaledag is hij uiteindelijk als 2e geëindigd.

Bij Indoor Karting Middelburg strijdt Guillermo op 10 februari mee bij het Europees Kampioen junioren (t/m 15 jaar) (IEKC) op 10 februari. Een kampioenschap dat voor de eerste keer gereden gaat worden. Ook rijdt hij op 17 en 18 februari het Europese Kampioenschap vanaf 14 jaar. 120 rijders uit heel Europa zullen op 90 kilo strijden op een nieuwe lay-out. Guillermo heeft vorig jaar de halve finales gereden.

http://www.kartingguillermo.simpsite.nl

Meer berichten