Miriam van Mill ergert zich aan het zwerfafval in de wijk. De rommel op straat gaat ten koste van de leefbaarheid. Foto: Conny den Heijer
Miriam van Mill ergert zich aan het zwerfafval in de wijk. De rommel op straat gaat ten koste van de leefbaarheid. Foto: Conny den Heijer (Foto: Conny den Heijer)

Welke partij doet iets aan de leefbaarheid in de buurt?

Middelburg / Vlissingen /  Veere -  In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 ging De Faam de straat op om inwoners van de drie Walcherse gemeenten te vragen wat hen bezighoudt. Want waar wilt u dat de partij waar u op stemt zich hard voor maakt na de verkiezingen?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Maar sommige zaken moeten van alle inwoners aandacht krijgen. Wij gingen de straat op om inwoners te vragen welke vragen zij aan de partijen wilden voorleggen zodat zij een bewuste keuze kunnen maken bij de verkiezingen. Waar zitten onze inwoners mee en wat willen zij graag anders zien?

Anneke zegt: "Ik zou graag willen weten welke partijen van plan zijn iets te doen aan de verkeersveiligheid in de dorpen. Ik zie regelmatig gebeuren dat mensen een kruispunt niet goed kunnen overzien of moeilijk kunnen oversteken en daar komen ongelukken van. Wie gaat daar iets aan doen?" Johan vraagt zich hoe het zit met het knelpunt Bellamypark -Spuistraat -Nieuwendijk in Vlissingen. "Stel je eens voor dat er een ongeluk gebeurt met een gastanker op de Westerschelde. Al eens bedacht hoe dan iedereen de stad uit moet? Dat gaat niet goed komen, daar zie ik een groot probleem. Het loopt vast bij de uitrit van de parkeergarage en dan wordt het oorlog. Dat is iets wat ik beangstigend vind. Je moet er echt niet aan denken. Wie pakt dat aan? Hoe zit het met de veiligheid?"

Geralda merkt op: "Hoe zit het met de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen? Het is leuk om te zeggen dat iedereen moet participeren in de zorg voor elkaar maar kun je dat van ieder mens verwachten? Ik draag mijn steentje graag bij want ik heb daar de tijd voor maar dat geldt niet iedereen. Wordt daar ook naar gekeken door de partijen? Zeker als er straks buurthuizen en andere accommodaties sluiten, zie ik daar een probleem."

Miriam van Mill wil graag laten zien waar zij zich boos om maakt: het zwerfafval langs de straat en in het park. "Als ik iets zie liggen dan ruim ik het op. Ik vind het echt ongelofelijk dat er nu, eind januari nog vuurwerkafval op straat ligt. Daar komt dan nog het nodige aan huisvuil en papier bij. Men gooit het gewoon naast de afvalbakken. Wie pakt de leefbaarheid in de buurt aan?"

 

 

Meer berichten