WVO Zorg genomineerd voor Planetree Awards voor mensgerichte zorg 2018

Foto: Planetree Nederland

Het initiatief ‘De Gouden Stofdoek’ is door Planetree Nederland genomineerd voor de landelijke Planetree Awards en is daarom één van de kanshebbers voor de titel ‘Meest mensgerichte initiatief in de zorg’.

Schoonmaken is een vak en in de zorg is hygiëne van levensbelang. Het afgelopen jaar is er veel geïnvesteerd in kennis en deskundigheid van medewerkers huishouding en woon-leefmilieu door middel van scholing. Ook de leidinggevenden hebben dezelfde scholing gevolgd, zodat zij medewerkers goed kunnen coachen in de juiste werkwijze.

De Gouden Stofdoek, een trofee gemaakt in het eigen atelier van WVO Zorg, wordt uitgereikt aan de medewerker die het meest bewust omgaat met de hygiëne binnen WVO Zorg. De trofee is niet alleen bedoeld om de kennis over hygiëne en het belang daarvan te vergroten onder de medewerkers, maar voornamelijk ook om te benoemen dat schoonmaken een belangrijk vak is, waar vakkennis en deskundigheid voor nodig is. Dit heeft er voor gezorgd dat medewerkers huishouding en woon- leefmilieu serieus genomen worden in het werk dat zij doen.

Op donderdag 22 maart a.s. worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de Planetree conferentie 2018 in Nieuwegein. Het publiek kan t/m 21 februari op de WVO Zorg nominatie of anderen genomineerden stemmen via de website www.planetree.nl/awards-2018/. De jaarlijkse door Planetree Nederland toegekende Planetree Awards zijn bedoeld als stimulans voor zorgverleners om vernieuwende initiatieven voor mensgerichte zorg in praktijk te brengen die een belangrijk positief verschil maken voor cliënten en medewerkers.

Meer berichten