Xander V
Xander V (Foto: PR)

Zeeuws poptalent wordt uitgenodigd

ZEELAND -  PopAanZee en Popsport Zeeland gaan in 2018 samen onder één naam: Popaanzee. In maart gaan de nieuwe edities van start: Popaanzee Academy voor muzikanten van 12 – 20 jaar en Popaanzee Gold voor gevorderde muzikanten. Zeeuws poptalent wordt uitgenodigd zich aan te melden.

Popaanzee Academy is bedoeld voor jonge bands en muzikanten (12–20 jaar) die zich verder willen ontwikkelen op muzikaal en zakelijk gebied. Popaanzee Academy blijft onderdeel van het landelijke project PopSport. De workshops worden onder andere gegeven door bekende muzikanten en professionals uit het land. Denk daarbij aan coaches uit de bands Mister & Mississippi, DeWolff, Navarone, Destine en After Forever.

Workshopdagen

In vier workshopdagen komen niet alleen muzikale aspecten als stage performance, songwriting, arrangeren of zangtechniek aan bod. Ook inhoudelijke zaken als het boeken van je eigen optredens, het samenstellen van je eigen rider en het op orde krijgen van je promomateriaal passeren de revue.

Popaanzee Gold is een bandcoachingstraject bedoeld voor bands en muzikanten uit Zeeland die de sprong naar nationale bekendheid willen wagen. Gedurende een jaar gaan de deelnemende bands in het bandcoachingstraject met een professionele coach werken aan hun leerdoelen. Deze zijn vooraf vastgelegd in een plan. In 2017 zijn de drie deelnemende bands gecoacht door Xander Vrienten van onder meer Jett Rebel (The Bright), Stef Broks van onder meer Textures (The Circle Remains) en verschillende artiesten aangesloten bij Kytopia (Chav & Cube). Daarnaast krijgen de bands voorlichting over pr en publiciteit, boekingen en netwerken. Iedere band verzorgt een eigen clubshow in samenwerking met één van de Zeeuwse poppodia. Tot slot krijgt iedere deelnemende act verschillende optredens op diverse festivals in Zeeland, waaronder Concert at Sea en het Zeeland NazomerFestival.

Naast bandcoachingstrajecten organiseert Popaanzee vier masterclasses in samenwerking met de poppodia en diverse festivals die toegankelijk zijn voor iedereen die (pop)muziek maakt.

Meedoen

Aanmelden voor beide trajecten kan tot 28 februari 2018. Inschrijven voor Popaanzee Academy kan via popsport.nl/aanmelden. Aanmelden voor Popaanzee Gold kan via www.dezb.nl. De coördinatie van Popaanzee is in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Inschrijven voor Popaanzee Academy kan via popsport.nl/aanmelden. Zie dezb.nl voor PopaanzeeGold

Meer berichten