Foto: margot verhaagen

15e editie Domburgse Schildersweek

De Domburgse Schildersweek, die dit jaar op op zaterdag 5 mei begint, beleeft de 15e editie

Zaterdag 5 mei opent burgemeester van der Zwaag de 15e editie van de Domburgse schildersweek in de tent aan de Domburgseweg 1. Diverse schilders zullen hier of op een andere mooie plek rondom of in Domburg aan het werk gaan. De hele week is deze tent te bezoeken om de kunstenaars aan het werk te zien. De meeste kunstenaars hebben een Zeeuwse achtergrond of woonachtig in Zeeland.

Zondagsschilders

Op zondag 6 mei, de dag van de Zondagsschilders, kan iedereen aan zijn of haar mooiste schilderij ooit werken in deze tent of gewoon in de buitenlucht. Een professionele jury kiest aan het einde van de dag prijswinnaars uit tijdens een gezamenlijke afsluiting in de tent. Vanaf 16.30 uur wordt daar een sing-a-long gehouden met Café Chantant en een pianist. Iedereen mag meezingen. Maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 mei is de tent geopend om de kunstenaars aan het werk te zien onder het genot van een drankje.

Lezing Mondriaan

Woensdag 9 mei zijn de gehele dag de kunstenaars te bezoeken in de tent. ‘s Avonds wordt er een lezing door Marie Claire Valck Lucassen gegeven over het thema Mondriaan in Amsterdam, Parijs, London, New York en Domburg. Deze lezing begint om 19.30 en duurt tot 22.00 uur. Kaarten à 5 euro zijn te koop via de site of aan de bar in de tent.

Kinderen schilderen

Donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, is de tent geopend voor de kunstenaars maar ook voor kinderen die in Domburg willen komen schilderen. De kosten van het kinderschilderen zijn 5 euro per kind; ter plaatse te boeken. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Vanaf 19.30 uur is er een klassiek concert van het Reizend MuziekGezelschap in het Badhotel onder leiding van Mathieu van Bellen. Niet alleen Mathieu van Bellen is een klinkende naam, in dit gezelschap speelt onder meer ook Maria Milstein die onlangs de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs ontving. Kaarten à €22,50 aan de bar of te koop via de site.

Optreden Joop Keesmaat

Vrijdag 11 mei wordt er doorlopend geschilderd in de tent. Het avondprogramma is dit jaar heel bijzonder. Joop Keesmaat speet Metamorfosen van Ovidius Kaarten à €22,50 zijn aan de bar in de tent of te koop via de site.

Vanaf zondag 12 mei verkooptentoonstelling

Zaterdag 12 mei is er geen Atelier en geen kunstenaarscafe; We zijn dan druk met het inrichten van de verkoopexpositie die start op zondag 12 mei vanaf 12.00 uur in Galerie Duinheuvel, Badhuisweg 2. Hier kunt u de werken kopen van de kunstenaars die tijdens de Schildersweek gemaakt zijn. Doordat de organisatie van de Schildersweeek hiervan een percentage krijgt, kan deze schilderachtige, bijzondere en vooral gezellig week ieder jaar georganiseerd worden.

Meer berichten
Shopbox