Klarinetconcert

Stichting Kerk biedt Podium verzorgt op zondagmiddag 18 maart om 15.00 uur weer een concert in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Ditmaal is de concertgever de klarinettist Peter Koetsveld. Zijn programma heeft als titel 'Roots: Bach and more'. Dat is ook de naam van zijn nieuwe cd, die hij deze middag presenteert.

MIDDELBURG - Peter Koetsveld voelt zich sterk verbonden met de muzikale expressie van Bach. Deze componist vormt als het ware zijn muzikale fundament. Vandaar de titel van het concert, waarop Peter Koetsveld een selectie uit suites, partita's en sonates van Bach zal spelen. Ook brengt hij werken van Willem Frederik Bon en Mike Curtis, componisten uit de twintigste eeuw, ten gehore.

Koetsveld behaalde in 1985 het diploma Uitvoerend en Docerend Musicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij studeerde bij Sjef Douwes en Ariëns Kappers. In 1987 vertrok hij naar Kaapstad in Zuid-Afrika als Alternate Principal Clarinetplayer in het 'Cape Town Symphony Orchestra'. Terug in Nederland was hij als klarinettist vaste vervanger bij het Gelders Orkest. In 2002 richtte hij het Kurios Klarinetkwartet op, waarmee hij drie cd 's opnam. Daarvan werd 'Triple Dutch' met veel lof ontvangen en bekroond met een acht in het tijdschrift 'Luister'. Peter Koetsveld werkte diverse malen mee aan muziekprogramma's op televisie.

De toegang tot het concert is gratis. Er is een collecte bij de uitgang ter dekking van de kosten.

Meer berichten
Shopbox