Samen nieuwe vrienden maken

Op metjepartner.nl kun je mee doen aan verschillende activiteiten. Van heel extreem tot een relaxte strandwandeling met een lekkere lunch.
Op metjepartner.nl kun je mee doen aan verschillende activiteiten. Van heel extreem tot een relaxte strandwandeling met een lekkere lunch. (PR)

Onbekende stellen leren kennen tijdens leuke activiteiten. Samen met je partner kun je lid worden via de site metjepartner.nl. Een website waar nieuwe vriendschappen ontstaan. Of je nu twintig of zestig bent, homo of hetero. Iedereen is welkom.

door Marit Jansen van Galen

REGIO - In andere delen van Nederland is dit initiatief al heel bekend, metjepartner.nl. Stellen leren via deze site andere stellen kennen door samen dingen te ondernemen. 'Eigenaren René Appeldoorn en Danny Fransen hebben dit opgezet met een doel: makkelijker vrienden maken,' legt Renate de Kwaadsteniet uit. Zij helpt samen met haar man de website up to date te houden. 'Als je kleine kinderen hebt leer je vaak stellen kennen op het schoolplein of de sportclub. Als je wat ouder wordt kan het lastiger zijn om contact te leggen. Door de activiteiten via metjepartner.nl gaat dit makkelijker.' Wat Renate en haar man vooral merken is dat ze het belangrijker vinden om activiteiten te doen. 'Met de een klikt het wel en met de ander niet. Je hoeft niet elkaars beste vrienden te worden. Je kunt ook een hele leuke avond hebben met mensen die nooit je vrienden kunnen worden. Dan heb je in ieder geval een fijne avond uit gehad.' De activiteiten die te vinden zijn op metjepartner.nl zijn activiteiten die je niet zo snel met z'n tweeën zou doen. Zo worden er wijnproeverijen, escape rooms en Meet and Greet avonden georganiseerd. Dit laatste wordt regelmatig gedaan. 'Er wordt een bepaalde locatie afgesproken waar alle leden naar toe kunnen komen. Zo kunnen alle stellen elkaar een keer zien en spreken.' De activiteiten worden georganiseerd door stellen, voor stellen. 'Als een stel een leuk idee heeft voor een activiteit, kunnen zij dit op de website plaatsen. Locatie, datum en aantal plaatsen worden aangegeven en dan kun je jezelf en je partner opgeven.' Op het moment dat er geen activiteit bij je in de buurt georganiseerd wordt, wees dan niet bang om zelf de stoute schoenen aan te trekken en organiseer zelf iets. Nieuwe mensen leren kennen is makkelijker en leuker dan je denkt.

Meer berichten
Shopbox