Foto: Rob Steinmetz

Het kriebelt bij het Odensehuis Walcheren

Het voorjaar komt er aan, en dat is merkbaar bij bezoekers en vrijwilligers van het Odensehuis Walcheren! Een Odensehuis is een ontmoetingsruimte voor mensen met geheugenproblemen of een lichte vorm van dementie. Met hun mantelzorgers, familie en vrienden, in een informele sfeer. Het Odensehuis Walcheren wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen en is gelegen aan het Pablo Picassoplein te Vlissingen.

Deze week werden activiteiten bedacht voor het komende voorjaar en de zomer. Naast de activiteiten die wekelijks plaatsvinden als: samen een warme maaaltijd bereiden, biljarten, puzzelen, handenarbeid, bloemschikken e.d. zijn nu speciale activiteiten voorzien. Paasstukjes maken, een Paasbrunch, bezoek aan de expositie bij de Chocolate Lovers (en chocola eten ;-)) in Middelburg, een muziekmiddag en een bezoek aan het Watersnood museum in Ouwerkerk. De vrijwilligers die wekelijks in het Odensehuis te vinden zijn maken dit alles mogelijk.

Deze welzijnsvoorziening is hard nodig: cijfers wijzen uit dat de groei van mensen met dementie verdrievoudigd. Ieder uur krijgen vijf mensen te horen dat zij lijden aan (een vorm van) dementie.

Meer berichten
Shopbox