Alex Boogers in 't Spui

Het is 2009. Amerika heeft zojuist zijn eerste zwarte president gekozen. Voor een korte periode lijkt er iets van hoop te ontstaan in de wereld, maar voor de zwarte Harvey is die ene dag precies hetzelfde als alle andere.

In zijn troosteloze wijk vecht iedereen om te overleven. Zo ook zijn buurmeisje Amy, die een verschrikkelijk geheim met zich meedraagt. De enige die ze vertrouwt is Jacob, een oude man wiens dierbaarste herinneringen zijn gestorven met zijn vrouw. Ouderdom en jeugd, zwart en blank, volks en elitair: Alex Boogers schept een universum vol tegenstellingen. Onder een hemel van sproeten, een confronterende roman over afkomst, vriendschap en vergelding.

Op 16 maart, in de Boekenweek, is Alex Boogers bij te gast bij Boekhandel 't Spui en gaat hij in gesprek met Kevin van Gorkom (bekend van de Hobbyisten) over zijn schrijverschap en over zijn laatste, indrukwekkende roman 'Onder een hemel van sproeten'. In 2016 won Alex Boogers de Boekhandelsprijs voor 'Alleen met de goden' en kreeg daarvoor ook een Libris Literatuurprijs nominatie. We zijn dan ook heel trots en blij met de komst van deze geweldige schrijver! Iedereen is welkom erbij te zijn, toegang gratis!

Meer berichten
Shopbox