De oprichters van Stichting Keep Shredding. Zij willen zoveel mogelijk geld inzamelen om mensen met een beperking weer terug aan hun sport te helpen. Vlnr: Kelly Schuurbiers en Raymond Smet. Op de fiets: Monique Smet, fibromyalgie-patiënt. Foto: Conny den Heijer
De oprichters van Stichting Keep Shredding. Zij willen zoveel mogelijk geld inzamelen om mensen met een beperking weer terug aan hun sport te helpen. Vlnr: Kelly Schuurbiers en Raymond Smet. Op de fiets: Monique Smet, fibromyalgie-patiënt. Foto: Conny den Heijer (Foto: Conny den Heijer)

Opgeven geen optie: #keepshredding

Oost-Souburg -  Ze is 36 jaar, Monique Smet uit Oost-Souburg en heeft Fibromyalgie, een vorm van reuma die niet de gewrichten treft, maar de spieren en het bindweefsel. De aandoening heeft een behoorlijke impact. Niet alleen op Monique; ook op haar gezin, haar omgeving en op haar sociale en sportieve leven. En sportief is ze. Daarom is opgeven voor haar geen optie.

Zoals meestal het geval is bij dit soort aandoeningen, zie je niet direct iets aan Monique. En dat oordeelt gemakkelijk. 'Het zal wel tussen je oren zitten' is een vaak gehoorde kreet. Maar niets is minder waar: twee jaar geleden kreeg Monique de diagnose Fibromyalgie. Snowboarden, surfen en mountainbiken, het zat er niet meer in. Lichamelijk allemaal veel te zwaar belastend.

Tot zij de familie Spaans uit 's-Gravenzande ontmoette. Een korte ontmoeting met groot gevolg: de familie begon, zonder dat Monique het wist, een crowdfundingsactie. Met de verkoop van Monique's oude fiets en een leuke tegemoetkoming in de prijs door de winkel Endura Sport in Goes, kon Monique al na twee weken een elektrische mountainbike kopen met aangepaste handvatten, zodat zij haar geliefde sport weer kon oppakken. Monique is zichtbaar ontroerd als zij haar verhaal vertelt: "Dit was echt grandioos. En als dat voor één iemand mogelijk is dan kan dat voor meerdere mensen. Van de WMO of de gemeente moet je het niet hebben, die voorzien daar niet in. Maar neem van mij aan: iemand die weer in staat is om met hulpmiddelen zijn hobby uit te kunnen oefenen, is een gelukkiger mens ondanks de ellende waar hij in zit."

Monique en haar man Raymond zijn nu bezig de Stichting Keep Shredding op te richten. Zo willen zij geld inzamelen om ook anderen te kunnen helpen. "Je moet bedenken dat surfers en mountainbikers er een andere leefstijl op na houden. Wij sporten graag in de vrije natuur. Dat je daar dan nooit meer zou kunnen fietsen is toch vreselijk?"

https://www.facebook.com/stichtingkeepshredding

 

 

 

 

 

 

 

Meer berichten