Foto: Rehaab Alkazraji

Bowlen voor het Maatjesproject van Humanitas

Ieder mens heeft behoefte aan sociale contacten met andere mensen. Mensen met een licht verstandelijke beperking vinden het soms moeilijk om zelf die contacten te leggen en te onderhouden. Het Maatjesproject zoekt voor hen een vrijwilliger om samen dingen te ondernemen. Dit kan variëren van samen kletsen onder het genot van een kopje koffie tot gezamenlijk een hobby uitoefenen zoals wandelen, voetbal kijken, fietsen of een keer naar de bioscoop.

Op het moment zijn er 34 actieve koppelingen. Dat betekent dat er 34 deelnemers met succes zijn gekoppeld aan een vrijwilliger, hun Maatje. Omdat het voor hen allemaal leuk is om elkaar eens te ontmoeten en om de vrijwilligers te bedanken gaan we op zaterdagmiddag 14 april bowlen bij de Kruitmolen in Middelburg. 

Lijkt het u ook leuk om vrijwilliger te worden, komt u dan gerust deze middag eens kijken! Of neem contact op met een van de coördinatoren. Maatje worden biedt de mogelijkheid om op een leuke en zinvolle manier ervaring op te doen.
Daarnaast zijn er diverse trainingen,  ondersteuning en begeleiding door de coördinator, een onkostenvergoeding en een vrijwilligersverzekering. Wij koppelen met zorg de vrijwilligers aan de deelnemers. Humanitas is er voor iedereen en werkt op basis van gelijkwaardigheid. 

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Vicky Wiessner via maatjes.humanitas@zeeland.nl of bel 06 – 4890 7940

Meer berichten