FOTO: De Drukkery -Middelburg
FOTO: De Drukkery -Middelburg (Foto: De Drukkery)

Ruim vijftien sprekers op Zeeuwse Nacht van de Filosofie

MIDDELBURG - Het programma voor de eerste Zeeuwse Nacht van de Filosofie op vrijdag 20 april in in Middelburg is rond. Onder meer Geert Buelens, Thomas Fossen, Lisa Doeland, Roel Jansen, Kees Vuyk en Harry Kunneman maken onderdeel uit van de ruim vijftien festivalgasten. De Zeeuwse Nacht van de Filosofie is een filosofische avond vol opvoeringen, muziek, kunst, poëzie en dans. Dit jaar is het thema 'You say you want a revolution?'. De avond duurt van 20.00 tot 01:00 uur. Kaarten kosten €10 (inclusief consumptie). De locatie was oorspronkelijk Elliot Common House in de lange Noordstraat, maar dit wordt mogelijk nog gewijzigd.

Het volledige programma (sprekers en thema's) en de mogelijke nieuwe locatie zijn terug te vinden op www.drukkerijmiddelburg.nl.

Tijdens de Zeeuwse Nacht van de Filosofie wordt de erfenis van '1968' gewogen. Een jaar waarin vrijheden ontstonden en emancipatiebewegingen doorbraken. Maar de vrije verbeelding leidde ook tot verwarring en ontsporing. Hoe ziet de filosofische en maatschappelijke winst- en verliesrekening er uit?

De avond start met een plenaire lezing van filosoof Geert Buelens. Daarna verloopt het programma simultaan. Sprekers zijn verdeeld over de thema's cultuur, samenleving en Capita Selecta. Aan het eind van de avond komen alle onderdelen samen in een groot afsluitend debat. De Zeeuwse Nacht van de Filosofie wordt afgesloten met muziek en dans.

Meer berichten