Krista Schets (l) attendeerde haar marktcollega's op de verjaardag van Arnold Oudsen. Foto: C. den Heijer
Krista Schets (l) attendeerde haar marktcollega's op de verjaardag van Arnold Oudsen. Foto: C. den Heijer (Foto: Conny den Heijer)

Ruim vijftig jaar op de markt

Hij werd verlegen van de bloemen en kado's; Arnold Oudsen uit Kapelle. Afgelopen week werd hij 80 jaar en dat vonden zijn collega's van de weekmarkt een goede reden om hem eens flink in het zonnetje te zetten. Want Oudsen werkt nog steeds. In zijn kraam met dameskleding staat hij nog twee keer per week een dag op de markt in Middelburg en Goes.

Middelburg - Ooit was hij tekenaar-constructeur bij TNO. Maar het koopmansbloed kroop waar het niet gaan kon: Oudsen nam ontslag en ging met zijn Fiat 500 leuren bij boeren aan de deur in Gelderland met kinderkleding. Hij leerde 'zijn' Zeeuwse meisje kennen en verhuisde naar Zeeland. Sinds 25 jaar verkoopt het echtpaar damesmode: de kinderkleding ging de kraam uit want er viel niet meer op te boksen tegen de grote, goedkope winkelketens. De filosofie van Oudsen is: bezig blijven, veel wandelen, fietsen, gezond eten en niet drinken en roken. En zo lang hij het nog leuk vindt gaat hij door op de markt. Een opvolger heeft hij niet want hij ziet in dat het voor de jeugd van tegenwoordig anders ligt om met een marktkraam te gaan staan. "De jeugd leeft in financieel onzekere tijden. Je moet minstens een reserve voor twee jaar hebben opgebouwd om zoiets nog te kunnen beginnen. Dat moet je ook durven. En dat dat heel lastig is, daar heb ik alle begrip voor. We leven in een andere tijd dan vijftig jaar geleden, toen ik begon."

 

 

Meer berichten