De ster van de avond met het Zeeuws Orkest: veelzijdig soliste Francis van Broekhuizen. FOTO: PR
De ster van de avond met het Zeeuws Orkest: veelzijdig soliste Francis van Broekhuizen. FOTO: PR (Foto: PR francis_van_broukhuizen)

Het Zeeuws Orkest brengt Die sieben Todsünden

Francis van Broekhuizen is een zeer veelzijdig kunstenaar. Als solist zingt zij de sterren van de hemel. Als performer draait zij het publiek rond haar vinger.

MIDDELBURG - En nu heeft zij als promotie voor de concerten in Mei een prachtige animatie gemaakt van Die sieben Todsünden van Kurt Weill. Een echte aanrader die u moet gaan zien op het YouTube kanaal van Het Zeeuws Orkest. Het Zeeuws Orkest biedt vrijdag 25 mei in de Middelburgse Concertzaal een bijzondere avond. Dit keer met zeer toegankelijk klassiek. Het begint met het bijna absurdistisch en swingende stuk van Milhaud. Le boeuf sur le toit, of vertaald "de koe op het dak". De muziek knipoogt naar de koe.

Doodzondcen

Daarna Die sieben Todsünden met de ster van de avond – veelzijdig – soliste Francis van Broekhuizen. Een muziekstuk van Kurt Weill op een libretto van Bertolt Brecht. Het komisch/ satirische stuk vertelt het verhaal van twee zusters, Anna I en Anna II. Twee gezichten van 1 wezen. De zusters trekken weg uit Louisiana op zoek naar fortuin in de grote steden, om terug te keren met voldoende geld om een klein huis te kunnen bouwen.
Elke stad staat voor een doodzonde. Luiheid – Trots – Toorn – Vraatzucht – Ontucht – Hebzucht – Afgunst. En elke doodzonde wordt bezongen. Anna 2 begaat de zonden, Anna 1 probeert haar op het rechte pad te houden. Daarbij wordt de familie van de Anna's weergegeven door een mannenkwartet dat commentaar levert: "Zou het wel goed komen met Anna?" Een fascinerend werk, minder bekend dan Die Dreigroschenoper, maar zeker niet minder de moeite waard.

Kaarten via www.zeeuwsorkest.nl

Meer berichten