Foto: Peter Simpelaar

De Woongaard doet mee aan de landelijke Gemeenschappelijk Wonendag!

Zaterdag 19 mei is de landelijke Gemeenschappelijk Wonendag. Op deze dag zetten woongemeenschappen in Nederland en andere Europese landen hun deuren open. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen en een praatje komen maken met bewoners. Woonwerkgemeenschap De Woongaard (in ontwikkeling) in Serooskerke doet ook mee.

SEROOSKERKE - De Woongaard wordt een kleine ecologische wijk, duurzaam gebouwd en ingericht en bewoond door een diverse groep enthousiaste en creatieve mensen. Er komen 20 koopwoningen en een gemeenschappelijk gebouw op een ruim, groen terrein. De woningen worden energie-neutraal, duurzaam en aanpasbaar gebouwd. Het terrein zal worden gebruikt voor o.a. een gezamenlijke moestuin, voedselbos en veel speelruimte voor de kinderen. De Woongaard gaat uit van het delen van spullen, kennis en goed nabuurschap. Dit alles met respect voor ieders privacy.

Doel van de dag is mensen op een vriendelijke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met de grote verscheidenheid aan vormen van gemeenschappelijk duurzaam wonen. De Woongaard moet weliswaar nog gebouwd worden maar de locatie is al wel bekend. Er wordt hard gewerkt aan het verder invullen van de (bouw)plannen.

Op deze dag verwelkomen we bezoekers dan ook graag op het terrein: de boomgaard aan de Vrouwenpolderseweg in Serooskerke. We zetten er een camper neer voor koffie en thee. We vertellen u graag meer over onze plannen. We horen ook graag wat bezoekers vinden van onze ideeën en plannen. Tips en suggesties zijn welkom, want ons project is nog lang niet af.

We hebben nog wat plaatsen vrij voor nieuwe deelnemers! Wij streven naar een zo divers mogelijke bewonersgroep; gezinnen, alleenstaanden, jongeren en ouderen. Meer weten over ons project? Kom langs of kijk op onze site.

Datum:                19 mei 2018

Tijd:                 13.00-16.00

Plaats:                 Vrouwenpolderseweg 28 Serooskerke

Site:                 www.dewoongaard.info

Meer berichten