Column van wethouder Sem Stroosnijder

Asbest


In de gemeenteraadsvergadering van 4 november werden er door een raadsfractie vragen gesteld over asbestdaken. Er lag toen een nadrukkelijke vraag of 'wij' (de gemeente) actiever kunnen communiceren over de veranderende wet- en regelgeving omtrent asbestdaken. Hoewel dit onderwerp onze aandacht heeft, is er altijd een kostenplaatje verbonden aan communicatie campagnes. En met de beperkte budgetten zag ik daar weinig mogelijkheden toe.

'De huis-aan-huis bladen
beheersen het nieuws in de
huiskamer van u en mij'

Gelukkig hebben wij als wethouders een maandelijkse column. Een column die, volgens mijn bronnen, altijd aandachtig wordt gelezen. Niet gek aangezien huis-aan-huis bladen hét communicatiemiddel zijn met het grootste bereik. Niet de lokale krant, niet de omroepen (radio of televisie), maar huis-aan-huis bladen beheersen het nieuws in de huiskamer van u en mij. Met die kennis moet het dan ook niemand verbazen dat ik met regelmaat word aangesproken op mijn column. Dus speciaal voor deze raadsfractie, hier gaat ie dan:

Vanaf 2024 zijn asbestdaken op woningen, bedrijven of instellingen verboden. Als u nog in het bezit bent van zo'n asbestdak, betekent dat dat u nog 7 jaar de tijd heeft om deze te verwijderen. Natuurlijk is 7 jaar nog lang, maar voor u het weet staat er een man met een gele fluorescerende jas op uw stoep om over dat dakje te praten. U kijkt op de kalender en het is inmiddels 2026 en 'wij' (de overheid) hebben uw inmiddels illegale dakje gevonden. Maar als u nu handelt, kunt u gelukkig tot 2019 nog een subsidie aanvragen: € 4,25 per m2 verwijdert asbest. Aan te vragen via: http://mijn.rvo.nl

Dank u voor uw aandacht!

Wethouder Sem Stroosnijder

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden