Foto: dreamstime.com (royalty-free)

basketbal - vlissingen playgrond tour 2018

Deze zomer wordt het druk op de basketbalpleintjes in de gemeente Vlissingen. Eén à twee keer per week, op woensdagavond en zaterdagmiddag of zondagmiddag, worden er zogenaamde 3x3 basketbaltoernooitjes gespeeld op zo veel mogelijk verschillende pleintjes. Leeftijd en ervaring spelen geen rol, iedereen kan meedoen en nog gratis ook.

Het 3x3 basketbal groeit razendsnel. Het is laagdrempelig. De wedstrijden worden gespeeld op een klein veld met één basket en zijn korter dan het reguliere 5-tegen-5 basketbal op groot veld met 2 baskets. Het gaat ook sneller en soms ook wat fysieker. Eigenlijk is het spectaculairder dan het 5x5 basketbal.

Het Nederlandse 3x3 herenteam (met de Vlissinger Jesper Jobse in de gelederen), was in 2017 vice-wereldkampioen. Op de Olympische Spelen in 2020 in Tokio staat 3x3 basketbal voor het eerst op het programma.

Uniek systeem

Gewoonlijk wordt een 3x3 toernooi gespeeld met vaste teams van 3 of 4 spelers.

De Vlissingen Playground Tour wordt echter gespeeld volgens een uniek ‘random’ systeem: je speelt geen enkele wedstrijd met 2 dezelfde medespelers en dus ook niet tegen 3 dezelfde tegenstanders.

Per toernooi worden 2 ronden gespeeld. Eerst spelen alle deelnemers door elkaar een aantal wedstrijdjes volgens dit random systeem. Daarna wordt een tussenstand opgemaakt en wordt in 2 groepen (nivo’s) nogmaals een aantal random wedstrijdjes gespeeld.

Finale

De Vlissingen Playground Tour 2018 eindigt met een Finale-toernooi, waarvoor de deelnemers zich kunnen plaatsen door deelname aan één of meer van de lokale toernooitjes.

Info op Facebook

Op facebook staat alle info over de Vlissingen Playground Tour 2018.

Inschrijven is niet nodig, minimaal een kwartier voor aanvang ter plaatse aanmelden en je kunt meedoen.

Meer berichten