Ruim 300 enthousiaste deelnemers van voertuigen die 40 jaar en ouder zijn rijden zondag door Midden-Zeeland. FOTO: PR
Ruim 300 enthousiaste deelnemers van voertuigen die 40 jaar en ouder zijn rijden zondag door Midden-Zeeland. FOTO: PR (Foto: PR)

Oldtimers tussen de meidoorns

Al 30 jaar laat de Molentocht de eigenaren van klassiekers, oldtimers, oude bromfietsen en motoren kennismaken met het Zeeuwse landschap. Zo ook dit jaar, op zondag 20 mei.

Ruim 300 enthousiaste deelnemers van voertuigen die 40 jaar en ouder zijn, komen ook dit jaar uit heel Nederland én een grote groep uit het Verenigd Koninkrijk, op de eerste pinksterdag naar de jubilerende Molentocht.

Mooi

De deelnemers rijden in twee groepen van elk 150 klassiekers en oldtimers over de mooiste routes door Midden-Zeeland. De brommers rijden separaat in een gezamenlijke groep. De ontvangst vindt vanaf 9.00 uur plaats bij de Koninklijke Maatschappij de Wilhelminapolder aan de Meestoofweg in Wilhelminadorp.

Start

Het startschot wordt om 11.00 uur gegeven door wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes, nadat om 10.45 uur de prijsuitreiking van de best geklede equipes heeft plaatsgevonden. De jury bestaat uit het Kindercollege van de gemeente Goes. Alle deelnemers starten via de hoofdingang aan de zuidzijde van het terrein. De rit vindt kent twee stopplaatsen: de Grote Markt in Goes en de Knalpot aan de Haltestraat bij het NS-station in Rilland-Bath. Vanaf 15.30 uur komen alle deelnemers weer naar Goes om op de Grote Markt, maar ook rondom de kerken in de binnenstad te parkeren.

Rob Strating zal zowel in Wilhelminadorp als in Goes het publiek bijpraten over alle denkbare details van de deelnemende voertuigen. Ook dit jaar wordt een groot palet aan bijzondere voertuigen verwacht.

Meer berichten