Logo de-faam.nl


Tijdens de tentoonstelling 'Laat maar waaien' kan de bezoeker op een andere manier kennis maken met de Zeeuwse wind. FOTO: Terra Maris/Bouwdokken
Tijdens de tentoonstelling 'Laat maar waaien' kan de bezoeker op een andere manier kennis maken met de Zeeuwse wind. FOTO: Terra Maris/Bouwdokken (Foto: Femke Vegt )

Onze Zeeuwse wind als expo

Wie aan Zeeland denkt, denkt aan zon, zee en strand. Maar een van de belangrijkste elementen in onze provincie is de wind, zij vormt ons landschap.

door Femke Vegt

OOSTKAPELLE - Omdat de wind voor ons Zeeuwse landschap heel belangrijk is, organiseert Terra Maris een interactieve tentoonstelling 'Laat maar waaien, van stormvogel tot Windpark Bouwdokken'. Afgelopen 24 april is deze geopend door wethouder Jaap Melse, samen met een groep enthousiaste kinderen. De wind is voor ons, maar ook voor dieren, en ons landschap van essentieel belang; het verspreidt zaden, vogels maken er handig gebruik van, waterrecreatie is mogelijk en hij levert schone én groene energie. Tijd om eens wat meer aandacht te schenken aan dit bijzondere element. Tijdens de tentoonstelling leren bezoekers van alles over de wind, bijvoorbeeld hoeveel windenergie windturbines kunnen maken en hoeveel windkracht een mens zelf kan maken. Maar ook naar het dieren -en plantenrijk wordt gekeken; waarom hebben vogels van nature een perfecte vlieguitrusting? En wat heeft een uilenveer met een windturbine te maken? De tentoonstelling is een samenwerking van Terra Maris met Windpark Bouwdokken. Zij willen het publiek graag betrekken bij het windpark. Naast deze tentoonstelling ontwikkelt het windpark in samenwerking met de gemeente Veere een educatief lespakket, een duurzame fietsroute en een wandeling op de Bouwdokken waar de relatie tussen windenergie en natuur centraal staat. De tentoonstelling is tot en met 22 april 2019 te ervaren in Terra Maris, Duinvlietweg 6, Oostkapelle.

Voor meer informatie kijk op www.terramaris.nl.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox