Op 30 juni komt op vliegveld Midden-Zeeland tijdens Hoogvliegersdag voor veel kinderen een droom uit. FOTO: PR
Op 30 juni komt op vliegveld Midden-Zeeland tijdens Hoogvliegersdag voor veel kinderen een droom uit. FOTO: PR (Foto: PR Stichting Hoogvliegers)

Ernstig zieke kinderen zijn voor één dag piloot

ARNEMUIDEN - Op zaterdag 30 juni komt voor 75 chronisch zieke en gehandicapte kinderen een droom uit als zij voor één keer in hun leven een echte Hoogvlieger worden.

Deze jeugdige piloten-in-de-dop zijn door Stichting Hoogvliegers uitgenodigd om die dag op vliegveld Midden-Zeeland onder begeleiding van ervaren piloten een vlucht te maken, daarbij vergezeld door ouders/verzorgers en broertjes/zusjes.
Dankzij de inzet van het eigen ambulancevliegtuig van Stichting Hoogvliegers kunnen ook bedlegerige kinderen deze vlucht maken. Elk kind krijgt na afloop van zijn of haar vlucht een vliegbrevet uitgereikt.

De vluchten worden uitgevoerd met vijftien sportvliegtuigjes, afkomstig van vliegvelden verspreid over heel Nederland. In de omgeving van vliegveld Midden-Zeeland zal tijdens deze Grote Hoogvliegerdag een toename waarneembaar zijn van vluchten met dergelijke vliegtuigjes. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Kinderen of hun ouders kunnen op de site van de Hoogvliegers zich inschrijven via de website www.stichtinghoogvliegers.nl.

Hoogvliegersdag op 30 juni
Voor de kinderen begint de dag al speciaal, want zij worden 's morgens in een konvooi van vrachtwagens, buggy's en een cabrio-bus vanaf Hotel van der Valk naar het vliegveld gebracht. Naast vliegen kunnen de kinderen op de Hoogvliegerdag nog aan vele andere activiteiten deelnemen. Zo kunnen zij uitgebreid oefenen op simulatoren, is er een springkussen, zorgt een clown voor een vrolijke noot, kan er in vrachtwagens worden meegereden en verzorgen Brandweer, Douane, Koninklijke Marechaussee en de Crashtender van vliegbasis Woensdrecht diverse demonstraties. Ruim 50 vrijwilligers helpen kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Deze fantastische dag wordt mede mogelijk gemaakt door: De Kiwanis, Casco makelaars, Vliegveld Midden Zeeland, Soolsma en Qui-Vive.


Over Stichting Hoogvliegers
Stichting Hoogvliegers bestaat ruim 10 jaar en heeft in ieder jaar van haar bestaan bijna 1.000 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar, die chronisch ziek zijn of een beperking hebben, een unieke dag laten beleven door ze te laten vliegen in een helikopter of vliegtuig. Even een dag niet denken aan het ziek zijn, maar aan het recht houden van hun toestel – want als de omstandigheden het toelaten, dan mogen ze tijdens hun vlucht zelf sturen.

Op vrijwel alle vliegvelden in Nederland worden jaarlijks Hoogvliegerdagen georganiseerd, waar grote groepen kinderen met elkaar een leuke dag aangeboden krijgen. Samen met brandweer, politie, stoere vrachtwagens, limousines, sportauto's en vooral helikopters en vliegtuigen beleven ze een geweldig avontuur. Door de aanschaf van een ambulancevliegtuig in 2011 werd het mogelijk om ook bedlegerige kinderen met een speciale brancard zo'n onvergetelijke dag te bezorgen. Daarnaast worden ook individuele vluchten georganiseerd, waarbij een kind wordt gekoppeld aan een piloot die vliegt vanaf een vliegveld in hun eigen buurt. Zo kan elke dag, en door heel Nederland, met de kinderen worden gevlogen.
Voor meer informatie zie: www.stichtinghoogvliegers.nl

Meer berichten