Champagne Charlie in de huidige bezetting. V.l.n.r Geert de Heer, Peer Bout, Sjef Hermans, Gait Klein Kromkamp, Peter Lenselink en Theo de Koning.  FOTO: AD LIJNSE
Champagne Charlie in de huidige bezetting. V.l.n.r Geert de Heer, Peer Bout, Sjef Hermans, Gait Klein Kromkamp, Peter Lenselink en Theo de Koning. FOTO: AD LIJNSE (Foto: )

Champagne Charlie gaat na 30 jaar nog steeds door

De roots & bluesband Champagne Charlie bestaat dertig jaar. De zes leden staan dit jaar op zoveel mogelijk Zeeuwse podia. Ook met een speciaal optreden in poppodium De Spot in Middelburg. Woordvoerder Sjef Hermans vertelt het verhaal van de vriendengroep.

Middelburg - Sjef Hermans is onderwijsman en frontman van Champagne Charlie, vooral 'muziekman'. Sjef: 'We zijn in februari naar Zwitserland afgereisd om ons jubileum met elkaar en met een concert te vieren. De liefde voor muziek had ik al als kind. Toen ik later les kreeg van de veel te vroeg overleden Zeeuwse gitarist Gert de Meijer, was ik verkocht. Samen mijn neef en bandlid Theo de Koning ging ik covers spelen van mijn held Rory Callagher. Ad Leijnse kwam erbij en met mijn neef Theo de Koning speelden we eerst in Razzmatazz in Souburg. Vanaf 1988 noemde we ons Champagne Charlie.'

Roosevelt

Sjef vertelt ook over de bijzondere band met het Roosevelt Study Center in de Zeeuwse hoofdstad. Directeur Cees van Minnen gaf de groep gelegenheid om drie thema cd's te maken. Eén daarvan was 'Allemaal Anders' met liedjes voor kinderen over the Four Freedoms van president Roosevelt. Andere hoogtepunten zijn optredens tijdens het North Sea jazz Festival, met Hans Theessink en voor Willem Alexander en Maxima.

Toekomst

Sjef somt de inbreng van de bandleden op: Parelende riffjes van bassist Peer Bout; perfecte accenten van Peter Lenselink op drums en percussie; de onopvallend opvallende aanwezigheid van Gait Klein Kromkamp's harmonica en de altijd strak en melodieus spelende gitaristen Theo de Koning en Geert de Heer. Champagne Charlie is muziek. De groep heeft een vast publiek en blijft zichzelf ontdekken. Sjef doet geen uitspraak over de toekomst. Zijn mimiek verraadt iets: hij blijft doorgaan.

Meer berichten