Logo de-faam.nl


Hilde en Chris van Staveren aan de koffie voor hun caravan. "Ik hou van de rust en geniet van de vogels. Kijk, daar is een Kwikstaartje." FOTO: MARCEL VAN DER VOORT
Hilde en Chris van Staveren aan de koffie voor hun caravan. "Ik hou van de rust en geniet van de vogels. Kijk, daar is een Kwikstaartje." FOTO: MARCEL VAN DER VOORT (Foto: )

Koffietijd op de Zeeuwse camping

BIGGEKERKE – Het is zaterdagochtend. Terwijl een deel van de vakantiegangers op kleinschalige camping Innerduyn aan de Valkenisseweg 54 in Biggekerke ontwaakt, gaan Chris en Hilde van Staveren uit Den Bosch aan de koffie.

Hilde: "Ik hou van de rust en geniet van de vogels. Kijk, daar is een Kwikstaartje." Ze wijst naar het fluitende vogeltje op het campingterrein. De sfeer op de camping is gemoedelijk. Alles ziet er netjes en goed verzorgd uit. Bij de kampeerplaatsen staan picknicksets, er is volop verlichting en de groenvoorzieningen zien er tiptop uit. Er is een gebouw voor het sanitair en een ruimte waar de campinggasten naar de televisie kunnen kijken, tafeltennis spelen en een praatje maken. Ook zijn er voorzieningen om er iets te koken.

Zoutelande

"Wij zijn hier in mei en september verschillende weken", vertelt Hilde, nadat ze in Zeeuwse bekers de koffie heeft geschonken. "Nadrukkelijk niet in het hoogseizoen. Dan vinden wij Zeeland te druk", vult Chris haar aan. Hilde: "Ik ging in 1954 voor het eerst met mijn vader en moeder op vakantie in Zoutelande. Ze huurden een huisje bij Koppejan. Later boekten ze onder andere bij Stroo en Jobse. "Chris en ik trouwden in 1967 en gingen een jaar later samen op vakantie. Naar Frankrijk en op de terugweg kwamen wij in Zoutelande terecht." Ook met hun kinderen bleven ze komen, met een tent en vervolgens piepkleine caravan. Tegenwoordig met een ruimer modern exemplaar. "Wij zijn op vakantie gegaan bij de oude Meerpaal in Zoutelande." Af en toe vierden ze vakantie in het buitenland, zoals in Engeland. "Onze voorkeur gaat uit naar Zeeland. Bij mij is dat vooral gevoed doordat mijn ouders hier graag waren. Mijn vader ging op het strand zitten en naar de zee kijken. Die voorliefde voor Zeeland heb ik van ze overgenomen", laat Hilde weten. Chris: "Na mijn eerste verblijf in Zeeland wilde ik er graag naar terug. Dat gevoel heb ik in het buitenland niet zo sterk. Na ons verblijf op De Meerpaal wilden wij iets anders. Van Innerduyn waren we meteen gecharmeerd. Mooie plaatsen voor de caravans, campers en tenten. En vlakbij zee." Dat laatste is belangrijk voor het Brabantse echtpaar. Hilde: "Als wij in Zeeland op vakantie zijn huren wij ook een strandhuisje. Rond half twee arriveren wij op het strand en soms blijven wij er tot half acht. Dikwijls eten we op het strand. De kinderen en kleinkinderen komen graag op visite. Dan gaan wij eveneens het strand op en eten een frietje met ze. Zelf wandelen wij graag, ik fiets naar de winkel voor boodschappen, we komen graag in Middelburg met de leuke winkels en om musea te bezoeken."

Meer berichten
Shopbox