Logo de-faam.nl


Een bezoek aan het Eindeloos Eiland Festival betekent weg zijn van het alledaagse en overgeleverd aan cultuur, natuur en genieten. FOTO: MISCDE MUNK
Een bezoek aan het Eindeloos Eiland Festival betekent weg zijn van het alledaagse en overgeleverd aan cultuur, natuur en genieten. FOTO: MISCDE MUNK (Foto: PR EEF)

Klein, overzichtelijk en dichtbij het Eindeloos Eiland Festival

WISSENKERKE - Het Eindeloos Eiland Festival kiest voor klein, overzichtelijk en dichtbij. Ook al kent de vierde editie dit jaar ongeveer 100 optredens in diverse kunstdisciplines op negen podia, een uitgebreid randprogramma en een veelheid aan bijzondere eetgelegenheden op ruim 5 hectare natuurgebied

Een bezoek aan het Eindeloos Eiland Festival betekent weg zijn van het alledaagse en overgeleverd aan cultuur, natuur en genieten. Het festival biedt de mogelijkheid om op 15, 16 en 17 juni zichzelf 1, 2 of 3 dagen onder te dompelen in een wereld van verbeelding. Een eiland met eindeloze mogelijkheden de vrijheid te ervaren om keuzes te maken.

Van klassiek, via flamenco, fado en folk naar kleinkunst, blues, pop, rock en hiphop. Maar uitstapjes zijn te maken naar festivaltheater, poëzie en boeken presentaties, filmexperimenten, dansvoorstellingen en beeldende kunst. De aanstormende generatie gaat aan het werk met presentaties, showcases van Pop-aan-Zee en de Popacademy Zeeland. Voor kinderen – al dan niet met de hele familie - is er een uitgebreid programma met theater en een creatief speelplein. Zaterdag en zondag biedt de Fiepbus activiteiten en avonturen ter nagedachtenis van illustratrice Fiep Westendorp.
In dat boekenpodium voordrachten en optredens door onder andere Hella de Jonge, Ellen Deckwits, Maartje Wortel, Sanneke van Hassel, Luna Zegers, Theo Hendriks, Lars van der Werf, Lotte Dodion en Florence Tonk. Freek de Jonge preekt zondag bij de EEF kreek. Theater komt dit jaar van de groepen Onroerend Goed, Lokvos, de Balcony Girls en actrices Lotte Middendorp en Rosanne Wiertz.

Een heel leger muzikanten bevolkt EEF. Altijd in een intieme setting zoals bij het kampvuur, in het bos, bij de kreek of achter de boomgaard. Klassiek van onder andere het Zeeuws Jeugdorkest, fado, flamenco met zang en dans, americana door Anna Tivell, Jeffrey Martin (beide VS), blues door Billy & Bloomfish (BE), Suitcase Junket (VS) rock & flamenco door Blaze Bayley (GB) met violiste Anne Bakker en de Zeeuwse flamencogitarist Thomas Zwijsen. Malinese muziek door Zumane Diarra, Ierse folk door Malahide, dreamfolk door Rosemay & Garlic, country door Fay Lovski met de band Steampower en veel meer.

Meer berichten
Shopbox